Jeugdnieuws

 • 26/02/2019

  Tijdens vakantieperiodes zoeken jongeren vaak een vakantiejob om wat extra zakgeld te verdienen. De vakantiewerkingen van de Stad Menen zijn jaarlijks op zoek naar vers bloed om hun teams te ondersteunen. Daarom organiseert de Jeugddienst op zaterdag 16 maart 2019 een infoavond.

 • 10/02/2019

  Ook in 2019 organiseert de Sportdienst van de stad Menen kleuter- en sportkampen tijdens de schoolvakanties. De kampen komen tot stand in samenwerking met de partners “Tsjaka” en “Sportievak vzw”.

 • 07/02/2019

  Alle kinderen in alle Meense basisscholen krijgen/kregen het nieuwste Leiedraadje mee naar huis. Daarin staan alle werkingen die onze diensten in het voorjaar van 2019 organiseren. Alles over de krokus- en de paasvakantie vind je dus in deze editie.

 • 13/09/2018

  Alle kinderen in alle Meense basisscholen krijgen binnenkort het nieuwe Leiedraadje (najaar 2018) mee naar huis. Daarin staan alle werkingen die onze diensten in het najaar van 2018 organiseren. Lees hier online het nieuwste nummer.

 • 11/04/2018

  “Met de realisatie van zaal Park Ter Walle verhuisde ook onze stedelijke Jeugddienst naar het nieuwe gebouw. Ook onze twee speelpleinwerkingen (D’n Molshoop en Sproetel) hebben we tot één werking hervormd én naar het Park Ter Walle gehaald. De speelpleinwerking Menen krijgt nu een nieuwe naam én een nieuw logo: we hebben het voortaan over speelpleinwerking 't Speelbeest”, zegt een tevreden schepen voor Jeugd Griet Vanryckegem.

 • 11/03/2018

  Ook deze zomer willen we opnieuw extra ruimte geven aan kinderen om te spelen. Daartoe kunnen opnieuw (delen) van bepaalde straten worden ingericht als ‘speelstraat’.

 • 15/01/2018

  "Januari is de start van het nieuwe jaar maar voor vele ouders start dan ook de voorbereiding voor de komende schoolvakanties. Stad Menen zorgt al jaren voor kwalitatieve vakantiewerkingen waar kinderen zich kunnen uitleven van ’s morgens tot ’s avonds", zegt schepen voor Jeugd Griet Vanryckegem.

 • 10/01/2018

  Alle kinderen in alle Meense basisscholen kregen onlangs het nieuwste Leiedraadje mee naar huis. Daarin staan alle werkingen die onze diensten in het voorjaar van 2018 organiseren.

 • 06/12/2017

  Zit je in het vijfde of zesde leerjaar in Menen-Lauwe-Rekkem? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie van Menen ideaal voor jou!

 • 03/07/2017

  Voor een vlotte én veilige regeling van de speelpleinwerking tijdens de zomervakantieperiode werd afgesproken dat het Park Ter Walle enkel toegankelijk zal zijn via de hoofdingang langs de J. & M. Sabbestraat.