100 dagen samen in goede én veilige banen leiden

Gepubliceerd op Dinsdag 07 maart 2023

 “Eind deze week vieren de leerlingen uit het 6de middelbaar de 100 dagen. Het is een uniek moment in hun prille carrière dat we met alle betrokkenen in goede en veilige banen willen leiden. Ook onze stedelijke jeugddienst doet zijn duit in het zakje met onder meer een ontbijtevent op vrijdag”, zegt burgemeester Eddy Lust.

Schepen van onderwijs, Griet Vanryckegem, benadrukt: “Iedereen wil van de 100 dagen een fijn, maar ook een veilig feest maken, en dat kan enkel met goede afspraken. Als schepen van onderwijs heb ik dan ook alle scholen, vertegenwoordigers van de laatstejaars, stads- en veiligheidsdiensten ruim op tijd uitgenodigd om dit moment grondig én samen voor te bereiden. Zo kregen alle ouders een gezamenlijk opgestelde brief via de scholen om te wijzen op eenieders verantwoordelijkheid en het belang om goed voor elkaar te zorgen. Op een laatste overlegmoment hebben we met alle betrokkenen zeer constructief de nodige afspraken gemaakt en contactgegevens gedeeld, om komende vrijdag alles vlot te kunnen laten verlopen."

De stedelijke jeugddienst organiseert het startschot van de 100 dagen met een Battle of the Schools op donderdagnamiddag tussen 17:30 en 19:30 in Park Ter Walle. De verschillende secundaire scholen gaan hier de strijd aan met verschillende leuke opdrachten.

Schepen van jeugd Kasper Vandecasteele: “Op vrijdagvoormiddag slaan de scholen en onze jeugddienst voor het eerst de handen in elkaar om alle zesdejaars een gezamenlijk ontbijt aan te bieden in zaal Park Ter Walle. Na dat stevig ontbijt vertrekken de leerlingen per school om daar een onvergetelijke dag te beleven.”

 

100 dagen