Nieuwe verkaveling Kattewegel in Rekkem krijgt avontuurlijke speelsite

Gepubliceerd op Donderdag 20 juli 2023

Stad Menen poot, in samenwerking met verkavelaar B4Project en vaste partner voor speeltoestellen Eibe, een nieuwe speelomgeving neer in Rekkem en dit ter hoogte van de Dronckaertstraat aan de nieuwe verkaveling ‘Kattewegel’.

“Een heel mooi project”, zegt schepen van publieke ruimte Patrick Roose. “We maken optimaal gebruik van de wadi die hier in functie van de nieuwe verkaveling aanwezig is, door er speelelementen aan toe te voegen. Het maakt het geheel aantrekkelijk, origineel én avontuurlijk voor kinderen en jongeren die hier willen komen ravotten.” Via de trage wegen dichtbij kunnen ook kinderen vanuit de omliggende wijken de speelsite makkelijk bereiken. Onder andere kinderen uit de Tibeertstraat kunnen hier gretig gebruik van maken.

De verkaveling ‘Kattewegel’ zelf is nog niet volledig af, daar er nog heel wat woningen moeten bijkomen. “In het bestek van de grondwerken zat een investeringsbelofte van de aannemer om speelelementen ter waarde van 15.000 euro toe te voegen op deze site. Samen met onze partner Eibe, waarmee we een overeenkomst hebben om 620.000 euro te investeren in Meense speel- en beweeginfrastructuur, maakten we een ontwerp om de wadi te integreren in het verkavelingsproject. Met de stad Menen investeerden we zelf ook nog eens 15.000 euro om hier een mooie speelplek te kunnen inplanten”, vult schepen van jeugd Kasper Vandecasteele nog aan.

Speelplein Kattewegel