Nieuws - meest recent

"In het kader van laagdrempelig en nabij organiseren van lessen in de muziek- en woordlessen breiden we onze Stedelijke Academie Muziek en Woord uit met een afdeling in Rekkem. Ik ben dan ook bijzonder opgetogen dat we voortaan in Menen, Lauwe én in Rekkem kinderen in het kunstonderwijs, muziek en woord, kunnen laten instromen," zegt een tevreden schepen van Kunstonderwijs Griet Vanryckegem.

01/09

De Wieltjesfeesten vinden dit jaar plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 september. Op vrijdag kun je genieten van een gratis optreden van MG Brothers i.s.m. The Modern Bigband op de Grote Markt in Menen. Zij zullen optreden van 19:00 tot 21:00.

INFRABEL, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, voert vernieuwingswerken uit aan de spoorlijn L69 (Y Kortrijk-West – Poperinge) en dit tussen de vertakking Kortrijk-West en Wervik. Ook Menen ligt langs die spoorlijn, dus zullen onze overwegen ook (om beurten) even dicht moeten voor werkzaamheden. Ondertussen zijn de overwegen in de Ieperstraat en de Hogeweg terug open voor alle verkeer. Enkel de Ch. Cappellestraat blijft nog een tijdje afgesloten.

De stad Menen ontwikkelde samen met het OCMW, de politie en het Rode Kruis een hitte- en ozonplan. Doel: de meest gevoelige en meest blootgestelde personen van onze stad beschermen tegen de eventuele dramatische gevolgen van hittegolven en/of ozonpieken.

31/05

Op woensdag 31 mei van 14:30 tot 15:30 neemt bibliotheek Menen deel aan de nationale voorleesnamiddag rond kinderrechten.

30/05

Op dinsdag 30 mei om 19:30 brengt bibliotheek Menen met Lore Bulcaen en Delphine Deleu, twee jonge Meense diëtisten, een avond rond gezonde voeding.

Op donderdag 25 mei 2017 zal er uitzonderlijk geen wekelijkse markt zijn in Rekkem.

29/05

Maandag 29 mei komen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. De vergadering start gewoontegetrouw om 19:00. Hier vind je de toelichtingsnota en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.

Het 6de nummer van 2017 van ons stadsmagazine LEIEDRAAD staat online. Lees hier ons nieuwste nummer en bekijk ook de activiteitenagenda UiT in MENEN achteraan het stadsmagazine. Volgende week krijgen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem een exemplaar in de brievenbus.

28/05

Op zondag 28 mei kunnen toekomstige verbouwers binnenstappen in tal van gerealiseerde renovaties. De Vlaamse Renovatiedag, een initiatief van Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) en 'Ik Ga Bouwen & Renoveren', is hét moment om een namiddag lang informatie en inspiratie op te doen.