Nieuws - meest recent

03/11

Weinig sporten hebben zoveel troeven als het zwemmen: gemakkelijk en vrij te beoefenen en heilzaam voor alle lichaamsspieren. Dat maakt van zwemmen de recreatiesport bij uitstek. Maar hoe en wanneer kunnen onze kleinsten leren zwemmen? Na een uitgebreide watergewenning kan een kleuter schoolslag leren zwemmen.

Het 10de nummer van 2017 van ons stadsmagazine LEIEDRAAD staat online. Lees hier ons novembernummer en bekijk ook de activiteitenagenda UiT in MENEN achteraan het stadsmagazine. Volgende week krijgen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem een exemplaar in de brievenbus.

20/10

Al voor het veertiende jaar op rij gunnen vele honderden West-Vlaamse kunstenaars de bezoeker een kijkje in hun atelier èn in hun werkwijze. Op 20, 21 en 22 oktober kan je bij maar liefst 2663 creatievelingen in de provincie terecht.

“Aan het begin van de legislatuur stelden we met onze meerderheid een ambitieuze beleidsnota op. Die moest richting geven aan ons beleid. Concreet bevatte die 100 doelstellingen, ingedeeld volgens thema. Om ons eigen beleid én onze beleidsdoelen op te kunnen volgen, maken we regelmatig een evaluatie van onze ambitienota. Het is gepast om daar nu – 1 jaar voor het einde van deze lopende bestuursperiode – even bij stil te staan”, zegt burgemeester Martine Fournier.

01/11

Het stadsbestuur verzoekt het publiek haar te steunen in de zorg die gedragen wordt voor de stedelijke begraafplaatsen en de graven te eerbiedigen. Ter gelegenheid van Allerheiligen en Allerzielen geven wij nog even het reglement mee op de toegang tot de stedelijke begraafplaatsen.

De blaadjes vallen van de bomen, het wordt vroeger donker... De speelgoedfabriek van de Sint draait ongetwijfeld al op volle toeren. Hopelijk denken hij en zijn Pieten ook dit jaar aan milieuvriendelijke geschenkjes...

De dagen worden korter en krijgen binnenkort een winters tintje. Of het nu een witte kerst of warme kerst wordt, we voorzien opnieuw een gezellig en sfeervol Kerstevent met gratis kerstdrink op vrijdag 22 december op de Grote Markt in Menen! Doe je ook mee met je vereniging? Tijdens Kerst in Menen biedt het stadsbestuur tussen 18:00 en 20:00 een gratis kerstdrink aan. Vuurkunst zorgt voor de nodige animatie met hun mobiele vuurshots en lichtdecoratie.

Sinds oktober 2016 zijn op de begraafplaats van Lauwe en Rekkem heel wat aanplakbrieven of “gele” plakkaatjes bij een groot aantal graven op de begraafplaats geplaatst. Bij een gedeelte van de graven met een verlopen concessie (=vergunning) en de graven waarvan de grafrust (na 10 jaar) is verstreken, werden aanplakbrieven aangebracht.

11/11

We herdenken de gesneuvelden van de oorlog en de Wapenstilstand op 11 november aan de monumenten te Menen, Rekkem en Lauwe. Het belang van vrede kan niet voldoende onderstreept worden.

23/10

Maandag 23 oktober komen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. De vergadering start gewoontegetrouw om 19:00. Hier vind je de toelichtingsnota en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.