Nieuws - meest recent

Het 4de nummer van 2017 van ons stadsmagazine LEIEDRAAD staat online. Lees hier ons nieuwste nummer en bekijk ook de activiteitenagenda UiT in MENEN achteraan het stadsmagazine. Volgende week krijgen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem een exemplaar in de brievenbus.

“Nadat onze jeugdsite in de Zuidstraat geteisterd werd door een zware brand, moesten we dringend op zoek naar een alternatieve locatie voor onze stedelijke speelpleinwerking in de paasvakantie. En die hebben we vandaag met het Sint-Aloysiuscollege gevonden. Nu kan onze Jeugddienst alle verdere voorbereidingen treffen”, zegt schepen van Jeugd Griet Vanryckegem.

19/05

We kijken uit naar de 4de editie van de GRENSLOOP Menen op vrijdag 19 mei 2017 en mikken dit jaar dankzij het groeiende succes op 1.000 deelnemers. Inschrijven kan vanaf nu aan een voordelig tarief (in vergelijking met de daginschrijving).

18/05

Op donderdag 18 mei 2017 neemt de interlokale vereniging “De Gewestelijke SportWerking” (GSW) deel aan de sportdag “West-Vlaanderen blijft bewegen” in Markegem-Dentergem. Deze sportdag is een organisatie van de interlokale vereniging “Regionaal Sport Overleg – RSO”.

Sinds vrijdag 17 maart zijn de meeste maatregelen voor vogelgriep op voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, duiven en struisvogels opgeheven. Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot.

27/03

Maandag 27 maart komen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. De vergadering start gewoontegetrouw om 19:00. Hier vind je de toelichtingsnota en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.

11/03

Menen, Lauwe en Rekkem veranderden grondig van uitzicht. De stadsplanning wijzigde, pleintjes verdwenen, nieuwe gebouwen rezen uit de grond.... Ontdek hier welke metamorfoses de stad en haar deelgemeenten de voorbije honderd jaar doormaakten. Maak kennis met de projecten die nu op stapel staan. En droom mee over het toekomstige gezicht van de stad en haar deelgemeenten.

INFRABEL, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, voert binnenkort vernieuwingswerken uit aan de spoorlijn L69 (Y Kortrijk-West – Poperinge) en dit tussen de vertakking Kortrijk-West en Wervik. Ook Menen ligt langs die spoorlijn, dus zullen onze overwegen ook (om beurten) even dicht moeten voor werkzaamheden. In Menen gaan in een volgende fase vanaf 22 maart de overwegen in de Hogeweg en de Ch. Cappellestraat dicht. Volg hier alles op de voet.

Ook deze zomer willen we opnieuw extra ruimte geven aan kinderen om te spelen. Daartoe kunnen opnieuw (delen van bepaalde) straten worden ingericht als ‘speelstraat'. Deadline voor het indienen van het aanvraagformulier is 31 maart 2017!

Het stadsbestuur, de jeugddienst en het zwembad 't Badhuis zoeken jobstudenten voor deze zomer. Er worden o.a. animatoren, poetspersoneel, administratief personeel en redders gezocht.