Nieuws - meest recent

Het 5de nummer van 2018 van ons stadsmagazine LEIEDRAAD staat online. Lees hier ons meinummer en bekijk ook de activiteitenagenda UiT in MENEN en het Steigernieuws (info van ons CC De Steiger) achteraan het stadsmagazine. Deze week krijgen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem een exemplaar in de brievenbus.

Eind maart schoot de veiligheidsmonitor 2018 uit de startblokken. Verschillende inwoners van onze stad ontvingen een schrijven waarin gepeild wordt naar hun veiligheidsbeleving.

30/04

Versier jouw voortuin of gevel met bloemen en/of planten. Neem deel aan onze bebloemingswedstrijd én win mooie prijzen: waardebonnen van bloemen- en tuinzaken. Er is ook een extra prijs voor de beste nieuwkomer en een publieksprijs. Schrijf je hier online in!

22/04

Een schrijver in het echt ontmoeten? Een coole bladwijzer maken? Een eigen deurhanger ineen knutselen? Een glittertattoo op je arm? Meehelpen om de grote ramen van de bib vol te tekenen? Een boekenzoektocht doorheen de bib en kans maken op mooie prijzen? Zelf live muziek maken? Een lekker ijsje? Een boek voor een spotprijsje kopen?

27/04

Met het nieuwe multidisciplinaire festival ‘Gebroed’ gaan we op zoek naar het talent van morgen. Een weekend (27 en 28 april) lang is CC De Steiger het podium voor jonge theatermakers, muzikanten en beeldend kunstenaars. Kom hen ontdekken!

23/04

Maandag 23 april komen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. De vergadering start gewoontegetrouw om 19:00. Hier vind je de toelichtingsnota en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.

Alle kinderen in alle Meense basisscholen kregen onlangs het nieuwste Leiedraadje mee naar huis. Daarin staan alle werkingen die onze diensten in de zomer van 2018 organiseren.

“Met de realisatie van zaal Park Ter Walle verhuisde ook onze stedelijke Jeugddienst naar het nieuwe gebouw. Ook onze twee speelpleinwerkingen (D’n Molshoop en Sproetel) hebben we tot één werking hervormd én naar het Park Ter Walle gehaald. De speelpleinwerking Menen krijgt nu een nieuwe naam én een nieuw logo: we hebben het voortaan over speelpleinwerking Het Speelbeest”, zegt een tevreden schepen voor Jeugd Griet Vanryckegem.

28/04

Een nieuwe cursus watergewenning start op zaterdag 28 april 2018. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij. Deze cursus is bedoeld voor kinderen van 4-5 jaar. Het leren zwemmen gebeurt in verschillende stappen, stap 1 is ongetwijfeld een uitgebreide watergewenning.

Elektriciteit en gas zijn heel erg duur. Dat merken we maandelijks aan onze energiefactuur. Bovendien blijven de prijzen stijgen. Als klant kan je tegen die prijsstijgingen weinig beginnen. Toch kan je je kosten verlagen. Dit kan al door een paar kleine aanpassingen te doen in de woning.