Nieuws - meest recent

04/07

Dinsdag 4 juli komen de OCMW-raadsleden bijeen in de raadzaal van het OCMW (Welzijncampus Noorderlaan). De vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Menen start om 17:30. Hier vind je de agenda.

Door de aanhoudende droogte hebben Vlaams minister van Omgeving en de West-Vlaamse gouverneur beslist dat er geen water meer verspild mag worden. Daardoor wordt onder andere auto's wassen, gras sproeien en zwembaden vullen met leidingwater verboden.

Het autonoom gemeentebedrijf (AGB) Woonbedrijf van de stad Menen slaagde er op een goed jaar tijd in een splinternieuwe polyvalente zaal in het Park Ter Walle te bouwen. Het gebouw dat ook als jeugdcentrum dienst zal doen moet een aantrekkelijke ontmoetingssite worden voor zowel jong als oud. Nog voor de zomer gingen de deuren van dit nieuwe complex open.

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze stad, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze stad vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Je moet je wel eerst inschrijven en dat kan hier.

Het 7de nummer van 2017 van ons stadsmagazine LEIEDRAAD staat online. Lees hier ons vakantienummer (voor juli én augustus) en bekijk ook de activiteitenagenda UiT in MENEN achteraan het stadsmagazine. Volgende week krijgen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem een exemplaar in de brievenbus.

Televestiaire is een initiatief van Teledienst. Bij Televestiaire nemen vrijwilligers nog draagbare kledij die jij niet meer nodig hebt, graag in ontvangst. Dat kan op maandag, woensdag en vrijdag van 14:30 tot 17:00.

Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt! Onderhoud je favoriete plaats en overtuig je buren, vrienden, vereniging of school om mee te doen. Want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal. De nieuwe website www.mooimakers.be brengt alle zwerfvuilvrijwilligers in kaart. Je vindt er tal van initiatieven die de Vlaamse overheid neemt in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort.

Ga voor het gezonde alternatief! De Vlaamse milieuwetgeving (Vlarem) is duidelijk: afval verbranden in open lucht is voor iedereen verboden.

01/07

Alle kinderen in alle Meense basisscholen krijgen binnenkort het nieuwste Leiedraadje mee naar huis. Daarin staan alle werkingen/activiteiten die de stedelijke vrijetijdsdiensten en ook verenigingen tijdens de ruime zomerperiode van 2017 voor ons jong geweld organiseren. Inschrijven voor de speelpleinwerking in de zomervakantie kan al vanaf 29 april 2017.

26/06

Maandag 26 juni komen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. De vergadering start gewoontegetrouw om 19:00. Hier vind je de toelichtingsnota en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.