Stef stelt zich voor als eerste jeugdinspecteur

Gepubliceerd op Vrijdag 26 april 2024

500 leerlingen uit het secundair onderwijs maakten op dinsdag 23 april kennis met de partners van het project ‘Politie Zonder (leeftijds)Grenzen 8930 (PZG8930) en de jeugdinspecteur Stef Soenen tijdens interactieve workshops.

De Vlaamse regering trok in 2021 meer dan een half miljoen euro uit voor projecten die de relatie tussen jongeren en politie moeten verbeteren. Het project PZG8930 uit Menen kreeg hiervoor toen 90.000 euro. PZG8930 wil in Menen bruggen bouwen tussen jongeren en de politie. Elkaars leefwereld beter leren kennen, is hierbij het uitgangspunt. Inzetten op nabijheid en positieve beeldvorming én het creëren van vertrouwen en wederzijds begrip zijn onze sleutels om dit project te doen slagen. Deze workshop met 500 leerlingen is een actie die hieruit voortvloeit.

De stad Menen is verheugd om Stef te verwelkomen als onze toegewijde en eerste jeugdinspecteur in de politiezone Grensleie. Zijn missie: de veiligheid en het welzijn van onze jeugd waarborgen. 500 leerlingen uit de middelbare scholen kunnen de jeugdinspecteur voor het eerst ontmoeten én krijgen tegelijk informatie mee over het project PZG8930.

Als jeugdinspecteur krijgt Stef de ruimte om met jongeren in interactie te gaan en een goed contact op te bouwen. Op deze manier kan er preventief en proactief gewerkt worden zodat de relatie tussen jongeren en politie kan versterkt worden. Daarnaast kunnen jongeren bij Stef ook terecht met concrete vragen of problemen. De jeugdinspecteur zal ook een sterk netwerk uitbouwen, waarbij jeugdwerkpartners en hun doelgroep bij hem terecht kunnen en omgekeerd. Vertrouwen en beroepsgeheim zijn hierbij sleutelwoorden.

Jeugdinspecteur Stef zal je dus kunnen tegenkomen met de fiets op straat, pleintjes, activiteiten of jeugdwerkingen. Laten we samen Stef verwelkomen en hem ondersteunen in zijn missie om onze jeugd veilig te helpen groeien en bloeien. Samen kunnen we een veilige en inclusieve toekomst bouwen voor alle kinderen en tieners in onze stad. Je kan Stef volgen op zijn sociale media op Facebook en Instagram als “Jeugdinspecteur Stef”.