Nieuws - meest recent

26/03

Cultuur prikkelt, boeit, spreekt aan en verbindt. Cultuur: het zit in elk van ons, het doet iets met een mens… Heeft de cultuurmicrobe jou te pakken? Zit je met creatieve ideeën en projecten? Wil je graag meebouwen aan een grensverleggend cultureel leven in Menen, Lauwe en Rekkem?

“Onlangs ontvingen we de formele bevestiging van het bisdom Brugge van wat al langer in de lucht hing: de Sint-Franciscuskerk in de Ieperstraat wordt vanaf 15 maart aan de eredienst onttrokken. Nu gaan we met alle partners op zoek naar een geschikte herbestemming”, laat schepen Griet Vanryckegem, bevoegd voor Kerkfabrieken en Erfgoed, weten.

19/10

Ook in 2018 is er een nieuwe editie van Buren bij kunstenaars! Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2018 zetten kunstenaars in heel West-Vlaanderen de deuren van hun ateliers open voor het grote publiek. Zorg dat je dit bruisend weekend vol beeldende kunst zeker niet mist!

Alle kinderen in alle Meense basisscholen krijgen binnenkort het nieuwe Leiedraadje (najaar 2018) mee naar huis. Daarin staan alle werkingen die onze diensten in het najaar van 2018 organiseren. Lees hier online het nieuwste nummer.

16/09

Bol het af op zondag 16 september 2018! 30 km langs trage wegen richting Komen en Wervik met een vrije start in de Wereldtuin (Bruggestraat 148, Menen) tussen 12.30 en 14.00 u.

Onze stedelijke Academie voor Beeld, Muziek en Woord is er voor kinderen die een nieuwe wereld willen ontdekken, voor jongeren die zich volledig willen laten gaan op een podium of beeldend willen creëren, maar ook voor volwassenen die al lang de droom koesteren om artistiek bezig te zijn.

Wat is er binnenkort te doen in Menen, Lauwe en Rekkem? Op www.uitinmenen.be - dé digitale kalender boordevol UiT-tips - kun je gegarandeerd een boeiende activiteit ontdekken. Wij geven je alvast een handvol tips. Ontdek hier meer details.

12/07

Deze zomer nodigen we terug verschillende stadsbeiaardiers uit in Menen. Zij zorgen voor prachtige beiaardconcerten die een vleugje gezelligheid brengen in de stad. We bieden je deze zomer 7 muzikale donderdagavonden aan! Je bent welkom op de binnenkoer van het stadhuis in Menen. Maak alles van dichtbij mee met een drankje aangeboden door Stad Menen! Kom en geniet van deze liveconcerten die telkens van start gaan om 20:00.

01/07

In 2009 organiseerde vzw wijkcentrum de Koekuit ter afsluiting van het 50ste Koekuit-in-Feest in 2009 een eerste taptoe. Drie korpsen (St-Jozefsharmonie, Fleming Pipe Band en Drum Spirit) zorgden toen voor een uniek muziekspektakel op de terreinen van het Koekuitcentrum in de Hogeweg.

“Met de stedelijke cultuurraad en het stadsbestuur willen we de Prijzen voor Cultuurverdiensten, na een hele tijd, weer nieuw leven inblazen. We willen zo het belang van kunst en cultuur in onze stad onderstrepen. Door dergelijke prijzen uit te reiken, zeggen we luidop waar onze inwoners op cultureel vlak mee bezig zijn en brengen we cultuur zo dichter bij de mensen. Het komt bovendien ook de uitstraling van onze stad ten goede”, zegt schepen voor Cultuur Griet Vanryckegem.