Kunstkuur: een cultuurreis rond de wereld

Gepubliceerd op Woensdag 20 december 2023

Basisschool ‘Ter Molen’ (GO!) te Lauwe en de Academie voor Beeld Stad Menen slaan de handen in elkaar voor het Kunstkuurproject ‘een cultuurreis rond de wereld’. Kunstkuur is een innovatief programma dat kunst- en cultuureducatie in het hart van het basis- en secundair onderwijs plaatst.

Kunstkuur is een unieke wisselwerking tussen de partnerscholen. Kunstkuur is ontwikkeld in samenwerking met academies voor kunst en cultuur en brengt heel wat voordelen voor zowel scholen als academies zoals: verrijking van het onderwijs, creatieve ontwikkeling, brede vorming, cultuurparticipatie…

Zo werden er in de basisscholen Futura ‘Ons Dorp’ te Menen, GBS Barthel te Rekkem al boeiende samenwerkingen aangegaan binnen de domeinen Muziek en/of Woord.

Ook in het secundair onderwijs, met name Futura Wervik en Menen, lopen er tot op vandaag boeiende kunstkuurprojecten en dit op verschillende niveaus en binnen verschillende domeinen. Zo werken leerkrachten deeltijds kunstonderwijs (DKO) en secundair onderwijs in Wervik met leerlingen beroepsonderwijs en in Menen met Okanleerlingen (o’OKAN’ders).

Dankzij Kunstkuur kunnen jongeren openbloeien en nieuwe talenten ontdekken en dit met prachtige resultaten tot gevolg. De voorbije schooljaren prikkelde Kunstkuur zo al meer dan 500 leerlingen.

Meer info / www.cultuurkuur.be/kunstkuur