Middelen Cultuur Vlaams Noodfonds Stad Menen: 4 mooie projecten en samenwerkingen in Menen, Lauwe en Rekkem

Gepubliceerd op Maandag 18 maart 2024

De Vlaamse Regering maakte omwille van de impact van Covid19 middelen vrij voor de sector sport, jeugd en cultuur. Deze middelen werden toegekend aan de lokale besturen met als doel de ‘relance’ van de verenigingen. De cijfers van de stadsmonitor tonen aan dat het verenigingsleven in Menen bruist in vergelijking met andere steden en gemeenten. Het stadsbestuur is bijzonder trots dat deze middelen resulteren in mooie samenwerkingen en unieke culturele projecten.  

Eerder werd met een deel van deze middelen een theaterproject met de toneelverenigingen, inwoners en het Cultuurcentrum op poten gezet. Het cultuurforum besliste om met de overige middelen één of meerdere muzikale voorstellingen te creëren. Na meerdere brainstorms en overlegmomenten in de schoot van het cultuurforum, kloppen we af met 4 unieke projecten en samenwerkingen in Menen, Lauwe en Rekkem. 

De Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef van Menen slaat de handen in elkaar met Grensrock en het Sinjakoor van Menen gaat een samenwerking aan met een strijkorkest. In Lauwe kiezen de drie muziekverenigingen voor een grootse samenwerking: De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Lauwe, zanggroep ’t Zinkt en het Sint-Bavokoor. De Koninklijke Harmonie De Bie van Rekkem gaat in zee met het Sint-Niklaaskoor. 

Daarnaast worden ook middelen voorzien voor de organisatie van een cultuurmarkt voor alle culturele verenigingen uit Menen, Lauwe en Rekkem.