Decreet Buitenschoolse Opvang en Activiteiten

Wat is het BOA-decreet?

Het Vlaams decreet BOA of 'Buitenschoolse Opvang en Activiteiten' geeft het lokaal bestuur de regierol om samen met alle lokale spelers een geïntegreerd aanbod aan buitenschoolse opvang en activiteiten te ontwikkelen. Dit houdt in dat kinderen speelmogelijkheden en ontplooiingskansen krijgen, ouders werk, opleiding en gezin vlot kunnen combineren en dat het aanbod voor alle kinderen toegankelijk en betaalbaar is.

Onderstaande video legt dit op een eenvoudige manier uit.

Binnen dit decreet ligt de focus op (de ouders van) kinderen van 2,5-12 jaar en scholen.

Stand van zaken @ Menen

Vakantietafels 2024

Heb je interesse om zelf een vakantiekamp te organiseren?

Vanuit het decreet BOA ondersteunen we je graag! Op donderdag 14/12/2023 organiseerden we onze eerste “vakantietafels”, waarbij we burgers en organisaties informatie gaven. 

De informatie die daar werd gedeeld kan je hier terugvinden. Vind je toch niet wat je zoekt? Neemt contact op met Cara Huygen via cara.huygen@menen.be

Hieronder vind je meer info!

Doe je mee?

We doen dit niet alleen, maar samen met kinderen, ouders, organisaties in jeugd, cultuur en sport, organisatoren buitenschoolse opvang, scholen, welzijnspartners … die een rol willen opnemen. Zo zetten we een bevraging op, organiseren we focusgroepen en zijn er verschillende informatie- en inspraakmomenten. Contacteer ons zeker en vast mocht je hier je steentje aan willen bijdragen via cara.huygen@menen.be of an-sofie.vandamme@menen.be.