Sporten voor mensen met een beperking

G-Sport brochure

De Gewestelijke SportWerking ( GSW = een samenwerking tussen de sportdiensten van Menen, Wervik, Wevelgem, Ledegem en Lendelede) organiseert ieder jaar enkele sportactiviteiten voor personen met een beperking.

G-sportfeest 1

Op vrijdag 8 april 2022 organiseert de GSW Sportfeest 1 voor alle personen met een lichte of matige mentale beperking. Zowel jongeren als volwassenen uit de gemeente Ledegem, Lendelede, Menen, Wervik of Wevelgem (of omliggende gemeenten).

Ze kunnen zich uitleven in Sportcentrum De Pionier (Gosserieslaan 6, 8940 Wervik)Van 13u30 tot 16u30 worden verschillende sporten aangeboden waaronder pannavoetbal, karate, g-gym, atletiek en clipdance. Alle activiteiten staan onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers. Beleef een aangename sportnamiddag met tal van activiteiten. Het sportfeest biedt diverse sportactiviteiten aan, onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers.

 • PANNAVOETBAL: Voetbal is wereldwijd een populaire sport. Pannavoetbal is een variant van straat voetbal, gespeeld 1 tegen 1 of 2 tegen 2, binnen een opblaasbaar ‘panna-veld’, hierdoor kan de bal niet wegrollen.
 • KARATE: is een sport voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. De karate oefeningen worden speciaal opgesteld voor jullie en er wordt rekening gehouden met ieders mogelijkheden.
 • G-GYM: Tijdens een gevarieerd en kleurrijk parcours zullen we springen, ons evenwicht oefenen, klimmen, kruipen en nog zoveel meer. De oefeningen worden gegeven op en met de turntoestellen in onze veilige en aantrekkelijke turnzaal.
 • ATLETIEK: 60 m lopen, verspringen en speerwerpen. Wie kan er het snelst lopen of het verst werpen met een ‘aangepaste’ speer? Wie springt er een nieuw record in de verspring-zandbank? Deze 3 atletieknummers oefenen we op de nieuwe atletiekpiste aan het sportcentrum De Pionier.
 • CLIPDANCE: dansen op de allernieuwste hits.

Op voorhand inschrijven is noodzakelijk via sport@wervik.be.

De inschrijvingen worden afgesloten op vrijdag 1 april.

 • 2 euro ter plaatse te betalen
 •  Kledij: sportkledij en propere indoorsportschoenen neem je mee, om ter plaatse aan te trekken.

Snowtuben

Ice Mountain Kapellestraat 16, 7780 Komen

Zaterdag 11 juni 2022

 • van 10u tot 11u
 • van 11u tot 12u
 • van 14u tot 15u
 • van 15u tot 16u

7 euro
Voor kinderen en volwassenen met een licht of matig verstandelijke, fysieke en visuele beperking
Inschrijven via sportdienst@lendelede.be

G-Sportfeest 2

Op vrijdag 28 oktober 2022 organiseert de GSW Sportfeest 2. Voor alle volwassen personen met een lichte tot matige mentale beperking uit de gemeenten Ledegem, Lendelede, Menen, Wervik of Wevelgem (of omliggende gemeenten).

We verwelkomen hen in de Sporthal van Gullegem (Peperstraat 10B, 8560 Wevelgem).  Van 13u30 tot 16u30 worden verschillende sporten aangeboden waaronder curve-bowls, kinbal, klimmen, volksspelen, tafeltennis en karate. Alle activiteiten staan onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers. Beleef een aangename sportnamiddag met tal van activiteiten. Het sportfeest biedt diverse sportactiviteiten aan, onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers.

 • CURVE BOWLS: wordt op een lange mat gespeeld. Een kleine bal wordt aan de overkant van de mat geplaatst. Het is de bedoeling om de grote bollen (bowls) zo dicht mogelijk bij het klein balletje te rollen.
 • KINBAL: is in verschillende opzichten een unieke sport: drie teams per wedstrijd spelen met een grote bal, die amper één kilo weegt. Dat moet wel spektakel opleveren. Elk team scoort punten door de bal binnen de lijnen van het veld op de grond te krijgen.
 • KLIMMEN/VOLKSSPELEN: wil je graag leren muurklimmen? Volg jij de gele of de rode route? Of lekker alles door elkaar? Dan ben je welkom aan onze klimmuur! Tijdens het wachten kan je amuseren met tal van de verschillende volksspelen.
 • TAFELTENNIS: tijdens deze activiteit staat plezier en fairplay centraal. Na een leuke opwarming, spelen we spelletjes tegen elkaar. Ken jij al alle basisprincipes van het pingpongen? Kom zeker eens proberen.
 • KARATE: is een sport voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. De karate oefeningen worden speciaal opgesteld voor jullie en er wordt rekening gehouden met ieders mogelijkheden.

Op voorhand inschrijven is noodzakelijk via sportdienst@wevelgem.be.

De inschrijvingen worden afgesloten op vrijdag 21 oktober

 • 2 euro, ter plaatse te betalen
 • Kledij: sportkledij en propere indoorsportschoenen neem je, mee om ter plaatse aan te trekken.

Naast dit aanbod kunnen personen met een beperking terecht bij volgende clubs

SKIVER: een jeugdbeweging voor kinderen en jongeren tussen 6 en 14 jaar met een mentale beperking, georganiseerd door een enthousiaste bende chiro- en scouts leid(st)ers. Eén zondag per maand komen ze samen bij Hoeve Delaere te Lauwe. 

Zie ook