Sporten voor mensen met een beperking

De Gewestelijke SportWerking ( = een samenwerking tussen de sportdiensten van Menen, Wervik, Wevelgem, Ledegem en Lendelede) organiseert ieder jaar enkele sportactiviteiten voor personen met een beperking.

 • G-tafeltennistornooi voor mensen met een mentale beperking.

  Op zaterdagnamiddag 11 mei 2019 vanaf 13u30 organiseert Recreas ism TTC Gullegem en GSW het G-tafeltennistornooi in de sporthal van Gullegem. Dit is een recreatief tafeltennistornooi voor personen met een mentale beperking. Alle deelnemers worden ingedeeld in groepjes op basis van hun niveau. Iedereen speelt dus wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders.
  Er is een tafeltennisinitiatie voorzien voor personen die nog nooit tafeltennis speelden. Zo kunnen deze ook eens proeven van de tafeltennissport.
  Recreas organiseert dit tornooi ism TTC Gullegem en de Gewestelijke Sport
  Florian Vanacker is het boegbeeld van deze sport in West-Vlaanderen.
  Hij is reeds jaren lid van tafeltennisclub TTC Jong Gullegem en behaalde op de Paralympics van Rio in 2016 “goud” in het enkelspel. In 2017 behaalde hij brons op het EK in klasse 11 na verlies van de halve finales.
  Deelnemen kost 5 €/persoon
  Vooraf inschrijven voor het tornooi of de initiatie is verplicht op w-vl@s-sportrecreas.be.
  Uiterlijk op 25 april 2019
  FOLDER

 • Op vrijdagnamiddag 19 april 2019 gaat het sportfeest door in de sporthal “De pionier” in Wervik. Iedereen met een beperking kan deelnemen aan tal van sportactiviteiten. Via een doorschuifsysteem kan men kennis maken van gekende en mindergekende sporten en dit onder deskundige begeleiding.
  Vanaf 13u30 tot 16u30 kunnen de deelnemers kennis maken met Pannavoetbal, Karate, Curve Bowls, Atletiek, G-Gym en Clipdance. Deelnemen kost 2 € /persoon – ter plaatse te betalen.
  Sportkledij en indoorschoenen worden ter plaatse aangedaan. Op voorhand inschrijven is verplicht op sportdienst@menen.be of kathleen.mobouck@wervik.be. Voor de deelnemers uit de GSW (Menen, Ledegem, Lendelede, Wervik en Wevelgem) is er een onkostenvergoeding voorzien voor groepsverplaatsingen. Alle deelnemers zijn verzekerd

 • Op zaterdag 15 juni 2019 gaat het snowtuben door voor personen met een beperking. Jong en oud kunnen op een speciale band naar beneden glijden op de piste van Ice-Mountain te Komen. Plezier verzekerd.
  Er zijn 4 deelnamemomenten nl. van 10u tot 11u – van 11u tot 12u – van 14u tot 15u en van 15u tot 16u. Max. 10 deelnemers/uur toegelaten. Deelnemen kost 7 € /persoon – ter plaatse te betalen.
  De deelnemers worden begeleid door een eigen begeleider die mee gaat op de piste (gratis). De deelnemers dragen warme kledij en handschoenen (verplicht!) en dikke kousen. De gepaste schoenen voor iedere deelnemer en begeleider worden ter plaatse gegeven. Vooraf inschrijven is verplicht op sportdienst@lendelede.be of sportdienst@menen.be. Plaatsen zijn beperkt. Vlug inschrijven is de boodschap.

  Voor de deelnemers uit de GSW (Menen, Ledegem, Lendelede, Wervik en Wevelgem) is er een onkostenvergoeding voorzien voor groepsverplaatsingen.
  Alle deelnemers zijn verzekerd

Folder voor het sportfeest én het snowtuben 

Naast dit aanbod kunnen personen met een beperking terecht bij volgende clubs

Overzicht G-Sportkampen (West-)Vlaanderen