Alternatieve sportlocaties tijdens werken sportzaal Vauban

Gepubliceerd op Donderdag 25 mei 2023

“We zijn verheugd vandaag te gast te zijn in de sporthal Overleie van de Scholengroep Scholen a/d Leie”, zegt burgemeester Eddy Lust. “Dit recente gebouw is een absolute meerwaarde voor onze scholen én onze stad in het algemeen. Zeker nu we er samen nog meer gebruik van zullen kunnen maken in het kader van de geplande werken voor de nieuwe sportzaal Vauban.”

Schepen van patrimonium Renaat Vandenbulcke duidt een en ander: “Zoals al eerder gecommuniceerd zijn we van plan een nieuwe sportzaal Vauban te bouwen. Na 45 jaar trouwe dienst was de zaal gedateerd en voldeed dus niet meer aan de huidige normen. Ook niet op het vlak van duurzaamheid. De vernieuwing van sportzaal Vauban start in september en zal ongeveer een jaar in beslag nemen. Dat betekent dat we voor de duur van de werken een tijdelijk onderkomen moesten vinden voor de clubs (badminton, volleybal, minivoetbal en turnen) én scholen die nu gebruik maken van de sportzaal Vauban. En die oplossing hebben we met alle partners in dit verhaal gevonden: alle trainingen en wedstrijden van de volleybaljeugd en de badmintonclub zullen tijdens de werken kunnen doorgaan in de nieuwe sporthal Overleie van de Scholengroep Scholen a/d Leie.”

“De andere verenigingen en scholen zullen we opvangen binnen onze eigen stedelijke infrastructuur. Het stemt ons als stadsbestuur uiterst tevreden dat we een overeenkomst konden bereiken met de Scholengroep Scholen a/d Leie om binnen hun nieuwe en zeer mooie infrastructuur toch zo’n 300 sporters te kunnen opvangen. De sporthal is bovendien centraal gelegen en veel jeugdige sporters lopen school in het centrum van onze stad. Die zullen dus na school vlot hun weg naar de training vinden. Natuurlijk wordt het voor alle sportclubs wat aanpassen, maar we voelen wel begrip voor de situatie”, vult schepen van sport Kasper Vandecasteele verder aan.

Schepen Vandecasteele geeft ook wat duiding rond de aanpak van de wedstrijden en de trainingen van de eerste ploeg van de heren-volleybal: “Het komende seizoen komt de ‘Hel van Mjinde’ te liggen in Rekkem. We plannen een aantal aanpassingen aan de sporthal Ter Steelandt in Rekkem, zodat deze een tijdelijk, maar degelijk onderkomen zal bieden voor onze trotse Liga Heren volleybalclub.”

“Ik ben zeer verheugd dat wij hiervoor in eigen stad een prima tijdelijke invulling hebben gevonden, zodat de werkingen van onze dynamische sportclubs – normaal actief in sportzaal Vauban – tijdens de werkzaamheden kunnen worden verdergezet. Ik bedank eenieder die daartoe zijn steentje heeft bijgedragen en wens de betrokken clubs volgend seizoen alvast veel succes”, besluit burgemeester Lust.