VPG's - VindPlaatsGerichte werking

De vakantiewerkingen  paasvakantie 2020 zullen niet doorgaan door maatregelen Corona-virus.

In de paas - en zomervakantie gaat de VPG-werking terug door. Dit is de vakantiewerking die zich richt op jongeren en deze benadert aan de hand van vindplaatsgericht werken. Op deze manier gaan deze animatoren aan de slag op de locaties waar de jongeren zich bevinden. Door veel tussen de jongeren aanwezig te zijn vangen de animatoren signalen en behoeften op. Ze maken contact, spreken met de jongeren en bouwen een vertrouwensrelatie op. Daarnaast werken ze samen met de jongeren aan een activiteit die op het einde van de week plaatsvindt op een plein naar keuze, namelijk een chillspot.

Tijdens deze chillspot komen jongeren samen op een plein in een buurt naar keuze. Verder wordt dit ingericht naargelang de interesses van de jongeren die tijdens de week meehelpen. Jongeren komen er samen, organiseren soms een voetbaltornooi, luisteren wat muziek, … dit gaat steeds door op vrijdagnamiddag van 14u-18u. 

Op deze manier willen wij u op de hoogte brengen vanuit de jeugddienst dat dit kan voorkomen in uw buurt en dat u zeker welkom bent om eens met de jongeren te komen praten. 

Doelgroep: +12-jarigen
Deelname: gratis
Verantwoordelijke: