Stad Menen stimuleert duurzame mobiliteit met fietsleaseprogramma voor medewerkers

Gepubliceerd op Maandag 29 januari 2024
Fietslease

“In een belangrijke stap naar duurzame mobiliteit kunnen we vandaag meegeven dat meer dan 10% van onze medewerkers, oftewel 67 ambtenaren, deelnemen aan het fietsleaseprogramma in samenwerking met Cyclis Bike Lease. Dit project onderstreept het groeiende bewustzijn van duurzaamheid binnen ons lokaal bestuur en biedt onze medewerkers ook een bijkomend alternatief extralegaal voordeel”, zegt schepen van personeel Angelique Declercq.

Het fietsleaseprogramma, gelanceerd als een proactieve stap richting groenere en gezondere vervoersalternatieven, heeft in korte tijd impact gehad. Dit initiatief illustreert het engagement van de stad Menen om actief bij te dragen aan de vermindering van de ecologische voetafdruk en de bevordering van een gezondere levensstijl onder haar medewerkers.

Schepen Declercq: “Het fietsleaseproject voor onze medewerkers biedt tegelijk een waardevol extralegaal voordeel aan alle personeelsleden. Door het aanbieden van fietslease als bijkomend alternatief extralegaal voordeel, profileren we ons als lokale overheid als aantrekkelijke werkgever. Waar het kan anticiperen we en grijpen we kansen om onze medewerkers ook financieel een extra duwtje in de rug te geven.” 

Schepen van duurzaamheid Patrick Roose: “De stad Menen erkent het belang van duurzame mobiliteit in het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Door medewerkers de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan een fietsleaseprogramma, wordt niet alleen het gebruik van milieuvriendelijke vervoersmiddelen gestimuleerd, maar wordt ook het bewustzijn vergroot over de positieve impact die individuele keuzes kunnen hebben op ons milieu.”

Met 67 medewerkers die deelnemen aan het allereerste fietsleaseprogramma binnen de stad Menen, kunnen we toch spreken van een succes. “De positieve reacties van deelnemende medewerkers getuigen van de tevredenheid over dit initiatief en benadrukken de noodzaak van dergelijke programma's in de moderne samenleving”, benadrukt schepen Declercq. “Het fietsleaseprogramma gaat bovendien verder dan alleen het verminderen van de ecologische impact. Het draagt bij aan een gezondere werkomgeving en bevordert fysieke activiteit en bijgevolg de gezondheid van onze medewerkers.”

De stad Menen blijft zich inzetten voor duurzaamheid en zal blijven zoeken naar innovatieve manieren om haar medewerkers aan te moedigen deel te nemen aan groene initiatieven.

meer info