‘Rozetactie’: Menen zet tijdens donkere maanden in op inbraakpreventie

Gepubliceerd op Donderdag 23 november 2023

In stad Menen blijft veiligheid hoog in het vaandel. Om inbraken te voorkomen en bewustwording te vergroten wordt de 'Rozetactie' herhaald. Deze actie omvat een korte controle van voordeuren om bewoners bewust te maken van inbraakrisico's.

Burgemeester Eddy Lust benadrukt het belang van deze actie: “De 'Rozetactie' is een campagne om onze burgers bewust te maken van de veiligheid van hun woning en om praktische tips te delen. Het is een gezamenlijke inspanning van de veiligheidsdiensten om onze buurten veiliger te maken. De gemeenschapswachten, wijkinspecteurs en de diefstalpreventieadviseur gaan langs bij verschillende huizen en controleren kort de cilindersloten en rozetten van de voordeuren.”

De campagne omvat dus niet alleen praktische inspecties, maar ook een oproep tot bewustwording binnen de gemeenschap. De actie benadrukt ook het belang van kleine aanpassingen in de leefgewoontes die een grote impact kunnen hebben op de veiligheid van woningen. Je kan het inbrekers al moeilijk maken door bijvoorbeeld een bewoonde indruk achter te laten of inkijk in de woning te voorkomen.

Hiervoor hulp nodig? Dan kan je gratis beroep doen op de diefstalpreventieadviseur. Hij komt bij je langs voor een objectief en volledig vrijblijvend advies op maat van de woning. Risico’s van de wijk en het pand zelf worden in kaart gebracht en men geeft je tips over mogelijk te nemen maatregelen. Zo wijst men op het belang van goede gewoontes die de kans op een woninginbraak voor een groot deel reduceren.

Benieuwd hoe goed jouw woning beveiligd is? Dan kan je online op www.menen.be/formulieren/diefstalpreventieadvies-aanvragen een gratis diefstalpreventieadvies aanvragen.