Regenboogzebrapad schoolomgeving ’t Paradijs in Rekkem

Gepubliceerd op Dinsdag 18 mei 2021

“Gisteren, maandag 17 mei, was het de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. Ook in Menen is er geen plaats voor discriminatie. Daarom hingen we ook dit jaar de regenboogvlaggen uit en lanceerden we de GIVE A SH*T-stickeractie. Vandaag kent de dag nog een leuke uitloper: we wandelen ons 2de regenboogzebrapad in”, zegt schepen van Gelijke Kansen Angelique Declercq.

Zoals ieder jaar wapperen naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie de regenboogvlaggen in de Stad Menen. Schepen Declercq: “Het is een sterk én visueel signaal dat wij als lokaal bestuur elke vorm van discriminatie sterk afkeuren. Naast het hangen van vlaggen, ondersteunde onze stedelijke Integratiedienst deze dag ook de verdeling van de GIVE A SH*T-stickers. Deze stickers onderstrepen niet alleen een krachtig statement, ze geven ook concrete tips over hoe je kan reageren als je getuige bent van holebi-geweld.”

2de regenboogzebrapad in Menen

Een leuke extra die ‘the day after’ in de kijker wordt gezet, is de realisatie van het 2de regenboogzebrapad in Menen. “Vorig jaar kreeg de schoolomgeving in de Fabiolalaan de primeur met het allereerste regenboogzebrapad op ons grondgebied. Dit jaar krijgt dus ook de omgeving van de basisschool op het Paradijs in Rekkem zo’n zebrapad. Het brengt de problematiek om die manier blijvend onder de aandacht én het is meteen de aanleiding voor de school om er een educatief luik aan op te hangen”, besluit schepen Declercq.

Meer info over deze acties en stickers aanvragen kan via integratie@menen.be.

Holebi of transgender met vragen?

Chat, mail (vragen@lumi.be), bel (0800 99 533) of surf (www.lumi.be) naar LUMI.