Paardenbloemtoestel krijgt gezelschap op plein aan de Narcissenlaan

Gepubliceerd op Vrijdag 29 maart 2024

Het Paardenbloemtoestel, dat afgelopen zomer een groot succes was op de Grote Markt, heeft nu een permanente locatie gevonden op het plein aan de Narcissenlaan. De stad investeerde € 15.575,12 incl. BTW in de plaatsing van het toestel en extra speeltuigen.

Vorige zomer kregen de bewoners van Menen de kans om te stemmen op hun favoriete speeltoestel voor de Grote Markt. Het Paardenbloemtoestel kwam als winnaar uit de bus en genoot de hele zomer door van enthousiaste spelertjes. Maar een pop-up is maar voor even. De stad ging dan ook op zoek naar een permanente locatie voor het toestel en vond die op het plein aan de Narcissenlaan.

Om het plein nog leuker te maken voor alle leeftijden, werden de buurtbewoners opnieuw betrokken bij de keuze van extra speeltuigen. Tijdens een participatiemoment op 18 oktober konden de buurtbewoners hun stem uitbrengen over drie voorstellen. Het resultaat van de stemming zien we hier allen voor ons. We hopen dat alle kinderen hier veel plezier zullen beleven. Het plein aan de Narcissenlaan is nu een echte ontmoetingsplek voor de ganse buurt.

De Narcissenlaan is de 15de investering in openbare speelterreinen deze legislatuur. Er werd ondertussen al € 407.930,98 incl. BTW geïnvesteerd deze legislatuur. We plannen om in 2024 nog € 107.000 incl. BTW te investeren in nieuwe speel-en beweeginfrastructuur.