Nieuwe kleedkamers sportzaal Vauban afgewerkt

Gepubliceerd op woensdag 24 februari 2021

De renovatie van de kleedkamers in sporzaal Vauban is afgerond. De kleedkamers zijn meteen ook klaar voor gebruik. “Met de afwerking van de kleedkamers is de tweede fase in de renovatie van het gebouw afgerond”, vertelt schepen van Patrimonium Renaat Vandenbulcke.

Het dossier van de renovatie van de sportzaal Vauban en CC De Steiger gebeurt in verschillende fases. “Eerder werd de VIP-ruimte reeds afgewerkt. Met de vernieuwing van de kleedkamers is nu de tweede fase in het dossier afgerond. Het gaat in principe over een volledige renovatie van de ondergrondse ruimtes: kleedkamers, maar ook een sanitair blok en een bergruimte. In de volgende fase wordt het dak gerenoveerd en als sluitstuk zal de sportzaal zelf aangepakt worden samen met de ruimte achterin het gebouw, met onder meer de cafetaria”, vertelt schepen Renaat Vandenbulcke, die samen met de stedelijke diensten deze werken opvolgde.

Na een laatste controle op donderdag, kon het licht op groen gezet worden voor het gebruik van de nieuwe kleedkamers. Ook schepen van Sport Herman Ponnet is tevreden met de afwerking. “De kleedkamers kunnen meteen in gebruik genomen worden. Dat komt van pas, want door de extreme koude kon het volleybalteam niet langer terecht in de containers waar voorlopig werd gedoucht.”

Nieuwe kleedkamers Vauban