Menen realiseert wonderwoud in Tuinwijk Lauwe

Gepubliceerd op dinsdag 12 januari 2021

"Vorig jaar hebben we het oude schoolgebouw In de Tuinwijk in Lauwe afgebroken. In juni 2020 nodigden we alle buurtbewoners uit om coronaproof via online participatie na te denken over de aanleg van een wonderwoud, dat in de plaats van de school moest komen. De vele ideeën hebben geleid tot een ontwerp voor en door de buurt. Dat ontwerp gaan we nu concretiseren”, zegt een tevreden schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose.

In een wonderwoud laten we de natuur spontaan ontwikkelen en staan verwondering en beleving centraal. Het wonderwoud wordt een gezellige plek om te picknicken en te spelen met twee nieuwe picknickbanken en een grote speelboom. Er komt ook een snoephaag, fruitbomen en een wilgentunnel. Schepen Roose: “Er is ook aan de biodiversiteit gedacht. Daarom komt er – eveneens op vraag van de buurtbewoners – een waterpartij, door het openleggen van een stukje van de Knokbeek. Om het parkeerprobleem aan te pakken, wordt een parking en een garagestraat aangelegd, die omringd zullen worden door groen.”

Het definitieve ontwerp kan iedereen hier bekijken

 

“Het biodiverse wonderwoud wordt ook een geboortebos. Ouders van kindjes geboren in 2018, 2019 en 2020 krijgen de kans een boompje voor hun kind te planten in het wonderwoud, in samenwerking met Natuurpunt en de Gezinsbond. Samen maken we Menen opnieuw een stukje groener”, besluit schepen Patrick Roose.