Meer dan 50.000 euro per jaar besparen dankzij nieuw printerpark

Gepubliceerd op Dinsdag 25 februari 2020

De stad Menen vernieuwt én optimaliseert het printerpark. Het schrapt daarbij fors in het aantal toestellen. “Dankzij deze oefening én de grootte van het huurcontract met de leverancier besparen we ongeveer 50% op onze maandelijkse printkosten”, zegt een tevreden schepen van ICT Patrick Roose.

De huurcontracten van onze print- en kopieerapparaten voor de OCMW- en stadsdiensten liepen af. Dat was meteen het ideale moment voor de dienst ICT om de bestaande situatie grondig te onderzoeken.
Schepen Roose: “Zijn alle 167 printers wel even nuttig? Is het niet wenselijk om hier en daar bij te sturen? Samen met de afdelingshoofden schrapten we heel wat apparaten en installeerden in de plaats op bepaalde locaties enkele meer uit de kluiten gewassen exemplaren. Ook wij, de schepenen, gaven het goede voorbeeld en schrapten onze individuele kantoorprinters. In totaal houden we nog 96 toestellen over voor alle stadsdiensten en nevenorganisaties (gemeentescholen, woonzorgcentra, academies…) samen. Omdat we via een raamcontract een relatief groot printerpark huren, hebben we een mooie korting kunnen bekomen bij de winnende leverancier, zijnde Canon. Vroeger betaalden we zo’n 9.000 euro/maand aan huur- en gebruikskosten. Nu halveren we die kosten dus. De oude toestellen werden door de leverancier teruggenomen.”

Patrick Roose is ook bevoegd voor Klimaat: “Ik wil met de verdere digitalisatie van onze diensten tevens de doelstelling voorop stellen om 40% minder prints en dus minder papierverbruik te realiseren tijdens dit nieuwe contract, dat 5 jaar loopt.”

Eerder kocht de Stad Menen ook al 185 nieuwe laptops aan en maakt het volop werk van de vernieuwing van het interne IP-netwerk. “Dit jaar staat dan nog de vernieuwing van ons telefoonsysteem op de agenda om hierna overal in onze stad een vernieuwd, breed onthaal te kunnen organiseren”, rondt schepen Roose af.

foto van 2 mannen bij een printer