Huldiging sportlaureaten

Gepubliceerd op Vrijdag 25 november 2022

Met de jaarlijkse huldiging van de Sportlaureaten, huldigen we sporters uit Menen, Lauwe of Rekkem voor hun uitzonderlijke prestaties van het voorbije sportjaar. Deze sporters werden samen met hun familie gehuldigd op vrijdag 25 november tijdens het Sportgala.  

Beloftevolle jongere: Fernando Dehaudt (17 jaar) uit Menen, lid van de Meense Zwemkring/Gold en o.a. provinciaal kampioen 200m rugslag en 400m vrije slag 16 jarigen. Daarnaast ook Vlaams kampioen 1500m vrije slag bij de 17-jarigen & Belgisch kampioen 400m vrije slag bij de 17-jarigen. Fun fact: werd als Belg ook Spaans kampioen in het open water op het Spaans kampioenschap te Barcelona.

Sportvrouw van het jaar: Margot Vanpachtenbeke (23 jaar) uit Lauwe, Recent beginnen met wielrennen na in 2021 deelgenomen te hebben aan het project Kopvrouwen van Cycling Vlaanderen. Na enkele funkoersen had ze de smaak te pakken en koos ik om mij aan te sluiten bij een ploeg (KDM-pack cycling team). Haar eerste wedstrijd was een UCI 1.2 in Italië waar ze een 37e plaats op 150 behaalde. Enkele weken geleden behaalde ze een 6e plaats in Nederland op 150 rensters. Vorige week een contract getekend bij de profclub Parkhotel – Valkenburg.

Sportman van het jaar: Wannes Vlaeminck (16 jaar) uit Menen is aangesloten bij Sportgroep Vaste Vuist. Na eerder al beloftevolle jongere te zijn geweest, is hij nu verkozen tot Meense sportman van het jaar. Wanner werd  BELGISCH kampioen ACROGYM bij de Seniores A Heren 4. Daarnaast behaalde hij zilver op de World Games te Birmingham USA (Spelen voor niet-Olympische Sporten) in de categorie Combined. Alsof dit nog niet genoeg was werd hij samen met team Acrogym wereldkampioen seniores A Heren 4 in de categorie Balance en wereldkampioen in de teamfinale. Op dat zelfde WK haalden ze ook een bronzen medaille seniores A Heren 4 in de discipline Tempo.

Sportverdienste: Eddy Christiaens (76 jaar) uit Lauwe is lid van de voetbalclub Rekkem Sport sedert 04-11-1965. Eerst was hij speler en er was hij lange tijd voorzitter en boegbeeld van de club. Afgelopen seizoen gaf hij de fakkel door, zijn verdiensten voor de club en alles die daarmee gepaard gaat kunnen niet genoeg in de bloemen gezet worden.

Sportploeg: Heren Decospan Volley Team Menen. Vorig seizoen schreef de topvolleyploeg geschiedenis door 2e te worden in de EuroMillions Volley League (nu: Lotto Volley League). De heren van coach Frank Depestele bemachtigden daarmee voor de 1ste keer in hun geschiedenis een ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Sportploeg met een kwetsbaarheid: G-voetbalploeg KSCT Menen. Als sinds enkele jaren heeft de fusieploeg een aanbod voor G-voetballers. Ze hebben twee ploegen, teens en kids. In totaal zijn ze met 25 sportievelingen, gecoached door 2 trainers

Sportlaureaten