Eerste nieuwe speel- en beweegtoestellen geïnstalleerd

Gepubliceerd op Maandag 19 april 2021

Het is zover, een kleine drie maanden na de bekendmaking dat de Stad Menen fors zal investeren in zijn speel- en beweeginfra (in totaal 620.000 euro), is het eerste project al meteen afgewerkt. In de Klimopwindenstraat in Menen kunnen buurtbewoners zich voortaan uitleven op de nieuwe speeltoestellen.

“20 bewoners hebben tijdens een digitaal participatiemoment gekozen uit 3 voorstellen die we aanmaakten met onze partner Eibe”, zegt schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose. Via hun buurt-Facebookgroep werd ook het voorstel van plaatsing besproken en voorgelegd. “Een mooie eerste realisatie en vooral een goede samenwerking tussen organisatie, bewoners én leverancier. Dit smaakt naar meer”, vult burgemeester Eddy Lust, bevoegd voor Jeugd, enthousiast aan.

Dit eerste project in de Klimopwindestraat kost om en bij de 15.000 euro. Binnenkort zijn ook de Grote Markt (pop-up), de Rijselstraat, het Sabbebos, de Koekuit en Woonzorgcentrum Andante aan de beurt. Er komen ook nog nieuwe speel- en beweegtoestellen op de vrijgekomen terreinen ter hoogte van de Leiewerken (Oostkaai) en in de Lendakkerlaan in Lauwe, waar in het najaar het grote tijdelijke toestel van op de Grote Markt zijn definitieve bestemming zal krijgen. “Door kort op de bal te spelen, kan iedereen tijdens de komende zomer al meteen optimaal gebruik maken van deze forse investering”, besluit schepen Roose.

Hieronder een overzicht met de planning van alle werken binnen dit grote project:

  • Speelplek Klimopwindestraat / Start werken: maandag 12 april 2021 > voltooid
  • Speelplek Rijselstraat/Kerkstraat / Start werken: maandag 19 april 2021 (3 dagen)
  • Speelplek Grote Markt (pop-up) / Start werken: maandag 17 mei 2021 (1 week)
  • Speelplek Koekuit / Start werken: dinsdag 17 mei 2021 (1 week)
  • Speelplek Andante (= fitnesstoestellen voor senioren) / Start werken: woensdag 19 mei 2021 (1 dag)
  • Speelplek Lendakkerlaan / Start werken: dinsdag 25 mei 2021 (3 dagen)
  • Speelplek Oostkaai / Start werken: maandag 14 juni 2021 (1 week)
  • Verplaatsen speelplek Grote Markt naar speelplek Lendakkerlaan / Start werken: medio september/oktober 2021