Bestuur Bezoekt Buurt

Gepubliceerd op Zondag 16 april 2023
13 juni 2023

“Bij het begin van de bestuursperiode trokken we met onze nieuwe bestuursploeg rond in Menen, Lauwe en Rekkem en stelden we onze beleidsnota voor, maar luisterden we ook naar de stem en de bezorgdheden van onze inwoners. Nu, in de laatste rechte lijn van deze legislatuur, leggen we ons oor opnieuw te luister in de verschillende buurten”, zegt burgemeester Eddy Lust.

Het beleid wil na bijna vijf jaar besturen graag weten wat er momenteel sterk leeft bij de burgers en wat hun verwachtingen, wensen en suggesties zijn. Daarom organiseert het stadsbestuur verschillende ontmoetingen op verschillende locaties in de stad.

Schepen van participatie Kasper Vandecasteele: “Deze gespreksmomenten zijn voornamelijk bedoeld om een open dialoog te voeren tussen het bestuur en de burgers. Je kan al je vragen stellen, je mening geven, je ervaringen delen en je ideeën voorstellen over verschillende aspecten van het beleid. Participatie is namelijk een beleidsmiddel dat we ondanks de belemmeringen die corona met zich bracht, in onze beleidsvoering verankeren. Zie bijvoorbeeld onze burgerbudgetten, superthursday… Zo willen we samen met onze inwoners werken aan een betere stad voor iedereen.”

Data en locaties:

  • maandag 8 mei van 18:00 tot 20:00 LDC Allegro / Volkslaan 302
  • dinsdag 13 juni van 18:00 tot 20:00 Het Applauws / Kon. Astridlaan 44
  • maandag 3 juli van 18:00 tot 20:00 Stadhuis / Grote Markt 1

In het najaar volgen nog andere data en locaties, zodat alle deelgemeenten aan beurt komen