9de investering in speeltoestellen

Gepubliceerd op Woensdag 21 december 2022

“De stad Menen voorzag bij het begin van de legislatuur een aanzienlijk bedrag voor de optimalisatie van bestaande en het installeren van nieuwe speelinfrastructuur in onze stad. We hebben hiervoor in totaal 620.000 euro in ons meerjarenplan geboekt. Vandaag stellen we onze 9de project voor op het Diksmuideplein in Menen”, zegt schepen van jeugd Kasper Vandecasteele.

 

Jaarlijks installeert de stad een pop-up op de Grote Markt die na de Wieltjesfeesten naar een woonwijk verhuist. Dit jaar was het Diksmuideplein in Menen aan de beurt. “Na een grondige analyse, merkten we dat er weinig speelgelegenheid was voor de jongste kinderen rond de Nieuwe Tuinwijk en het Diksmuideplein. Voor de grotere kinderen is er het sportveld en het uitgebreide speelplein aan de Koekuit”, gaat schepen Vandecasteele verder. “De brandweerwagen, die deze zomer nog stond te pronken op onze Grote Markt, werd verplaatst naar het Diksmuideplein en aangevuld met een vierzitswip, een kleine veerwip, een kinderschommel en een super grote schommelslang. We hebben op het pleintje ook nog struiken en bomen aangeplant om het geheel mooi af te werken.”

 

“En er volgen nog andere projecten die onze speelpleintjes zullen opwaarderen”, vervolledigt schepen van openbare ruimte Patrick Roose. “Eén bestelling is reeds geplaatst, begin 2023 zitten we samen om de nieuwe projecten te bespreken. We onderstrepen hiermee eigenlijk ook nog eens ons recent behaalde label van Kindvriendelijke Stad.”

Diksmuideplein
Burgemeester Eddy Lust met schepenen Patrick Roose en Kasper Vandecasteele op het vernieuwde Diksmuideplein.

Meer info