Mijn verbouwpremie

Gepubliceerd op Vrijdag 25 maart 2022

De Vlaamse Regering besliste op 4 februari om de Vlaamse renovatiepremie en de energiepremies van Fluvius te integreren vanaf 1 juli in een eengemaakte premie: Mijn VerbouwPremie. Vanaf 1 oktober kunnen particulieren en bedrijven via één online loket een premie aanvragen voor renovatie én energiebesparende investeringen. Die eengemaakte premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.

In afwachting van de start van Mijn VerbouwPremie, kan je de bestaande Vlaamse renovatiepremie en de premies voor energiebesparende maatregelen van Fluvius nog afzonderlijk aanvragen tot en met 30 juni 2022 als je aan de voorwaarden voldoet.

Tussen 1 juli 2022 en 30 september 2022 kan je de premies (die onderdeel zijn van Mijn VerbouwPremie) tijdelijk niet aanvragen. Geldigheid van de facturen wordt verlengd tot 27 maanden (2 jaar + 3 maanden) voor aanvragen tot en met 31 december 2022.

Er zijn verschillende categorieën van werken die in aanmerking komen voor Mijn VerbouwPremie:

Belangrijk is dat woonkwaliteit en energie-efficiëntie gecombineerd worden. Een woning renoveren met premies zonder aandacht te besteden aan bijv. isolatie zal dus niet langer mogelijk zijn.

Mijn VerbouwPremie kan aangevraagd worden voor de woning die of het appartement dat je op de aanvraagdatum zelf als hoofdverblijfplaats bewoont en waarvan je eigenaar bent.

Wie investeert in een gebouw waar hij of zij geen eigenaar van is of waar hij of zij niet woont, komt enkel in aanmerking voor de premies voor energie-efficiënte investeringen.

Wie de Vlaamse renovatiepremie en energiepremies van Fluvius wil aanvragen onder de huidige regelgeving kan dit nog t.e.m. 30 juni 2022. Wens je hulp bij het aanvragen van deze premies? Vraag dan tijdig uw afspraak aan bij dienst huisvesting.

Overzicht huisvestingspremies
Bij de dienst huisvesting kan je terecht voor alle mogelijke informatie over de stedelijke en Vlaamse huisvestingspremies. Bij specifieke vragen kunnen ze je ook doorverwijzen.