Dag van de jeugdbeweging

Wist je dat 180 geëngageerde vrijwilligers wekelijks klaar staan om meer dan 1000 kinderen en jongeren een toffe namiddag te laten beleven in één van de 10 Meense jeugdbewegingen? Deze geëngageerde jongeren zorgen ervoor dat ongeveer 1.100 leden, verdeeld over de verschillende jeugdbewegingen, een namiddag vol spelplezier beleven, af en toe op weekend kunnen gaan en een kamp kunnen meemaken.

Dag van de jeugdbeweging is dan ook hun "Day of fame"!

In uniform naar school of het werk op vrijdag

Op Dag van de Jeugdbeweging toont gans Vlaanderen dat we trots zijn op onze jeugdbewegingen. We zetten alle jeugdbewegingen in de kijker en tonen aan de buitenwereld welke meerwaarde ze bieden. Op deze manier stellen we ons open voor nieuwe leden en verlagen we drempels om bij de jeugdbeweging te komen. Daarnaast zetten we in op bedanking van onze leden, leiding en vrijwilligers. We waarderen hun engagement. Dag van de Jeugdbeweging is een moment van samenhorigheid, over de jeugdbewegingsgrenzen heen. Maar het is ook vooral een dag vol plezier, spel en feest.

Massaspel op zaterdag

Naar aanleiding van de dag van de jeugdbeweging organiseert de dienst jeugd/sport jaarlijks een leuke activiteit tijdens dit feestweekend. In deze heuse battle strijden alle jeugdbewegingen uit Menen, Lauwe en Rekkem voor de titel van "jeugdbeweging van het jaar"!

Benieuwd naar deze activiteit en naar wie de titel mee naar het heem nam in 2022? Check dan zeker onderstaande aftermovie!