IDAHOT met regenboogvlaggen en -zebrapaden

Gepubliceerd op Vrijdag 17 mei 2024
17 mei 2024

Stad Menen is een stad met een open geest die inzet op gelijke kansen. Vandaag, 17 mei 2024, op IDAHOT, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie, zet de Stad Menen de regenboogzebrapaden en regenboogvlaggen in de kijker. 

Je vindt de regenboogzebrapaden ter hoogte van de scholen Barthel en KasPAR (Paradijs) in Rekkem, Het Applauws en aan basisschool de Wonderwijzer in Lauwe en aan basisschool het Binnenhof en de Sint-Jorisschool in Menen. Binnenkort krijgt onze stad nog een nieuw regenboogzebrapad in de omgeving van de Grote Markt, ter hoogte van het Sint-Aloysiuscollege. Ook wapperen de gekende regenboogvlaggen vandaag in vol ornaat aan onze openbare gebouwen.

Dit jaar meldde het Sint-Aloysiuscollege zich aan voor de campagne Paars. Deze campagne richt zich onder andere op scholen en de kleur paars, afkomstig uit de regenboogvlag, symboliseert kracht en moed – essentieel om op te komen voor jezelf en te zijn wie je bent. Het doel van deze campagne is meer empathie en verdraagzaamheid creëren in de maatschappij voor LGBTQ+-jongeren. Het Sint-Aloysiuscollege heeft hiervoor het beschikbare campagnepakket ontvangen, gefinancierd door de Stad Menen.

Zebrapaden verbinden gescheiden werelden, maar zijn uiteraard ook sterk aanwezig in het straatbeeld. Je kunt er moeilijk naast kijken. Ze zijn een blijvende oproep aan mogelijke slachtoffers van discriminatie om in de goede zaak te blijven geloven én een oproep aan zij die wel discrimineren om hun gedrag te veranderen en te aanvaarden dat in de westerse wereld anno 2024 mensen vredevol en gelijkwaardig met elkaar samenleven.