Infrastructuurwerken waterbeheersing positief voor sportcampus in Lauwe

Gepubliceerd op Vrijdag 22 september 2023

“Naar aanleiding van de structurele wateroverlast op de sportcampus in de Hospitaalstraat willen we het waterhuishouden van het grond- en oppervlaktewater in dit gebied aanpakken en optimaliseren. We voorzien hiervoor een studie in combinatie met een aantal ingrepen, die ook een positieve impact zullen hebben op de bloeiende sportwerkingen in Lauwe”, zegt burgemeester Eddy Lust.

Schepen van patrimonium en voorzitter van AGB Menen Renaat Vandenbulcke: “Na het afwerken van de nieuwe bergingen voor de sport- en jeugdverenigingen in Rekkem en de start van de werken aan de nieuwe volleybalzaal Vauban zijn we verheugd om ook hier in Lauwe nieuwe plannen te kunnen aankondigen. Zoals hierboven aangegeven is de aanleiding voor de ingrepen hier het beheer van het grond- en oppervlaktewater in dit gebied te optimaliseren. Bij de afwerking van deze grondwerken liggen er ook kansen voor onze sporters hier in Lauwe. Het AGB Menen, aan wie deze sportsite werd toegewezen staat in voor de nodige studies, voorbereidingen en investeringen.”

Schepen van publieke ruimte Patrick Roose licht de technische ingrepen even toe: “De huidige voetbalvelden hebben problemen met het afvoeren van regenwater tijdens hevige regenbuien. Het water kan niet snel genoeg wegstromen, waardoor er grote plassen ontstaan. We maken een hydrologische studie om te bepalen hoe groot de wadi’s moeten zijn om dit probleem op te lossen. Om dit te doen, moeten we wat grond innemen bij de twee trainingsvelden”.

Kasper Vandecasteele, bevoegd schepen voor sport, is verheugd met deze infrastructuurwerken en daar heeft hij een goede reden voor: ”Op de gronden naast de zone waar de nieuwe waterbuffering komt voorziet het AGB Menen een nieuw kunstgrasveld. De bloeiende (jeugd)werking van WS Lauwe zal hiervan optimaal gebruik kunnen maken. Mede door de installatie van LED-verlichting rond het nieuwe veld, zal er veel meer uren per week getraind kunnen worden én dat in alle weersomstandigheden. Het nieuwe kunstgrasveld zal dwars komen te liggen op de huidige velden achter Chiro Oskaarke en Sporthal Ter Leie. De Finse piste en het trapveldje blijven ook behouden. In september 2024 zou het project af moeten zijn.”