Fluvius voltooit aanpassingen voor continu brandende straatverlichting in Menen, Lauwe en Rekkem

Gepubliceerd op Woensdag 31 januari 2024

“Fluvius, de energiedistributiebeheerder, heeft zoals eerder aangekondigd met succes de aanpassingen van alle straatcabines in Menen, Lauwe en Rekkem afgerond. Die moeten ervoor zorgen dat de straatverlichting weer gedurende de volledige nacht blijft branden, in plaats van tijdelijk te doven tussen 23:00 en 5:00 's ochtends. Slechts een 20-tal individuele landelijke lichtpunten vereisen nog een aanpassing ter plekke met behulp van een liftwagen”, geeft schepen van publieke ruimte Patrick Roose mee.

In 2023 bespaarde de stad Menen dankzij het doofregime zo’n 26% op het elektriciteitsverbruik van de openbare verlichting ten opzichte van 2022. In geld is het jaarverschil door de prijsevoluties nog opmerkelijker. De jaarkost aan openbare verlichting zal voor geheel Menen vermoedelijk uitkomen op zo’n 315.000 euro voor 2023, terwijl dit in 2022 nog opliep tot 715.000 euro, een daling met liefst 56%. 

Schepen Roose: “De inschatting is dat met de huidige lagere energieprijzen de totaalkost voor 2024 opnieuw binnen de voorziene budgetlijnen kan blijven voor onze stad. Ondertussen blijven we verder verledden om het totaalverbruik dat begin 2019 nog meer dan 2.100 MWh bedroeg verder te verminderen. Nu was dat nog 1.200 MWh voor het volledig grondgebied. En dat is goed voor zowel het klimaat als de stadsportemonnee.

Fluvius moedigt iedereen aan om defecte of niet-brandende straatlichten te melden via de website https://straatlampen.fluvius.be