Bewegen op verwijzing breidt uit: ook kinesitherapeuten, psychologen en sociaal werkers helpen om meer te bewegen

Gepubliceerd op Dinsdag 28 november 2023

Meer willen bewegen is één ding, het ook effectief doén een ander. Soms is een klein duwtje in de rug nodig om in actie te schieten. Bewegen Op Verwijzing - helpt mensen op weg naar een actieve(re) leefstijl. Het project is bedoeld voor iedereen die zelf moeilijk in beweging komt én blijft.  

Een Bewegen Op Verwijzing-coach zorgt voor professionele begeleiding en een beweegplan op maat. De coach motiveert, ondersteunt en helpt waar nodig. Daarna is het aan jou om te gaan bewegen. En dat kan soms simpel zijn: door al fietsend naar het werk te gaan, bijvoorbeeld. Of door een wekelijkse wandeling te maken met familie of vrienden. De Bewegen Op Verwijzing-coach weet ook welke activiteiten en sporten door onze gemeente en verenigingen aangeboden wordt.  

Wie beroep wil doen op een BOV-coach, heeft een verwijsbrief nodig. In eerste instantie wordt die gegeven door de huisarts. Maar je kan er vanaf nu ook voor terecht bij andere hulpverleners. Het gaat over podologen, ergo- en kinesitherapeuten, maatschappelijk en sociaal werkers, apothekers, diëtisten, psychologen, verpleegkundigen, vroedkundigen en arts-specialisten. Vraag een doorverwijzing aan je hulpverlener en start vandaag nog! 

Neem contact op met een coach voor meer informatie