Autodelen

Op weekdagen, weekends en feestdagen kan er gebruik gemaakt worden van een liftbus van Zorg Menen. De liftbus is voorzien van een elektronische lift zodat personen met een beperkte mobiliteit veilig plaats kunnen nemen om vervoerd te worden. De gebruiker zoekt zelf een chauffeur. 

Hoe reserveren?

Indien je voor de eerste maal wil reserveren, dan neem je best op voorhand contact op met het onthaal van het lokaal dienstencentrum Allegro (tijdens de openingsuren) en dit maximum 1 maand op voorhand (mits uitzondering). 

Er wordt een overeenkomst en een huishoudelijk reglement ondertekend tussen de gebruiker, de chauffeur(s) en Zorg Menen. Als chauffeur(s) moet je over een rijbewijs B beschikken. Verkeersovertredingen, schade of ongevallen zijn de verantwoordelijkheid van de gebruiker/chauffeur. Er wordt uitleg gegeven over het gebruik van de lift en het verankeringssysteem van de rolstoelen. De afhaling en het terug inleveren van de wagen dient stipt op de gereserveerde uren te gebeuren.

Voorwaarden

Voor wie?

De wagen kan enkel gehuurd worden door de persoon met beperkte mobiliteit. 

Wanneer?

Je kan de liftbus lenen op: 

  • alle weekdagen vanaf 19:00 uur  tot 7:00 uur 

  • op weekends en feestdagen vanaf de vrijdag 19:00 uur tot en met de maandagochtend 7:00 uur 

Kosten
  • 75 euro waarborg aan Zorg Menen 

  • 0,70 euro per kilometer 

  • 2 euro per begonnen gebruiksuur 

Je ontvangt maandelijks een factuur (indien er op eigen kosten getankt werd, dan wordt dit in mindering gebracht op de factuur na het inleveren van het betalingsbewijs).