Wieltjesfeesten

02 september 202204 september 2022

Wieltjesfeesten 2022: veelzijdigste programma in jaren

“Wieltjesfeesten 2022: dat wordt 3 dagen feest in onze stad. Met een zeer gevarieerd aanbod, mooi gespreid over vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september. Ondertussen zijn alle voorbereidingen zo goed als rond en kunnen we alvast meer verklappen over ons feestprogramma”, weet schepen van Evenementen Kasper Vandecasteele.

VRIJDAG MINIFESTIVALDAG ÉN MODESHOW

Schepen Vandecasteele: “Net zoals vorig jaar starten de Wieltjesfeesten dus opnieuw op vrijdag met onder meer een modeshow door lokale handelaars op onze Grote Markt. Daarvoor is het in het Brouwerspark al een ganse dag feest met in de voormiddag een kindershow voor leerlingen van onze basisscholen, daarna een Coffee Concert en ’s avonds een Openluchtbal met een optreden van Green Onions. Postcorona nemen ook andere feestpartners de draad (weer) op: zo zijn er opnieuw de traditionele rockoptredens aan het station van café Dixie en is er voor het eerst een DJ-set ‘Back to the Roots’ op de parking naast de Sint-Franciscuskerk. Het wordt op vrijdag dus aangenaam kuieren van het ene podium naar het andere in het hart van onze stad.”

ZATERDAG KLASSIEKE WIELTJESFEESTENDAG

Op zaterdag serveren we een kunstmarkt, een rommelmarkt, een braderie (voor het eerst weer tot in de Barakken!), Cars en Wheels, het Wieltjestreffen met oldtimers, een veiligheidsdorp met animatie, een kidsdorp… “Uniek deze editie is de organisatie van een dartstornooi in de Sint-Franciscuskerk, daar zet de nieuwe dartszaak in onze stad Dartshop Vanhee – de grootste in Europa trouwens – mee zijn schouders onder. Op de Grote Markt is er natuurlijk ook een feestelijk podiumprogramma. Eerder gaven we al weg dat Sandra Kim naar Menen komt, de andere artiesten zijn het Banjo-Orkest Menen, The Fuckuleles, Loco Kids Discoshow, Günther Neefs, Wim Soutaer, 2Fabiola en DJ Pat Krimson die de zaterdag afsluit. En ook de wieltjesworp is terug van weggeweest (na de corona-onderbreking)”, vertelt een enthousiaste schepen Vandecasteele.

ZONDAG SPORTDAG

Op zondag staan net zoals vorig jaar de Wieltjeskoers en het Wieltjespetanquetornooi op het programma, beiden voor inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem. Aperoconcerten op de Grote Markt en waterpret op de oude Leiearm sluiten de Wieltjesfeesten 2022 helemaal af.

“Het is fantastisch om vast te stellen hoe groot het enthousiasme bij onze eigen diensten, maar ook bij onze organiserende partners is. Deze editie slaan we met heel veel verenigingen, handelaars en andere bezige bijen de handen in elkaar om een zeer omvangrijk én gevarieerd programma tijdens onze 3-daagse Wieltjesfeesten te kunnen voorschotelen. Ik dank iedere betrokkene daarvoor en kijk samen met heel veel mensen uit naar 2, 3 en 4 september”, besluit schepen Vandecasteele.

Verkeersmaatregelen Wieltjesfeesten