Wieltjesfeesten

01 september 202303 september 2023
Wieltjesfeesten 2023

Wieltjesfeesten 2023: 3 dagen feest met Margriet en Pommelien op zaterdag

“Het eerste weekend van september: de traditie wil dat het er in Menen tijdens de Wieltjesfeesten ‘boenk’ op is. Voor het derde jaar op rij, drie dagen avontuur en vermaak. Anno 2023 noteren we wel enkele nieuwigheden én verwelkomen we opnieuw grote namen op onze Grote Markt op zaterdag”, zegt een enthousiaste schepen van evenementen Kasper Vandecasteele.

De Wieltjesfeesten starten op vrijdag met een optreden van het Banjo-orkest onder leiding van Frank Deleu die eind augustus onze nieuwste ereburger wordt.

Ook dit jaar nemen andere feestpartners de draad op: zo is er de 2de editie van Back To The Roots in Park ter Walle en werden de traditionele optredens aan het station in een nieuw kleedje gestoken door Lorenzo Naert van café Cosmopolite.

Op zaterdag blijft het klassieke programma behouden. Je kan de Wieltjesfeesten dan beleven op de braderie in de centrumstraten of gaan kijken naar de optredens op de Grote Markt. Dit jaar op de affiche: MB Band, BlitZ, Margriet Hermans en Celien, Pommelien Thijs  en de Belgian Quo Band. Afsluiten doen we met dj Snes.

Verder is er het vernieuwde kidsdorp in de Kortrijkstraat, een veiligheidsdorp op de Groentemarkt, ambachtenmarkt en schaaktornooi in de Bruggestraat, rommelmarkt in de Ieperstraat, boekenverkoop van de bib,…Voor elk wat wils dus.

Ook op het programma, de traditionele Wieltjesworp met maar liefst 500 prijzen (zoals de traditionele bierpotten en Meense (wieltjes)taart) en een snoepworp voor de kinderen. 

Op zondag sluiten we de Wieltjesfeesten op een sportieve manier af. Met in de voormiddag  het 3de Wieltjescriterium in het stadscentrum. Het Wieltjespetanquetornooi in het Brouwerspark en Aqua Solar. Daarnaast is er ook nog een aperoconcert van The Shagadeers + Crazy Dancers en een modeshow van lokale handelaars voor wie op de Grote Markt nog van een terrasje wil genieten.

3 dagen Wieltjesfeesten met budget voor 1 dag!

Schepen Vandecasteele: “Het vernieuwde team Evenementen – sinds de Wieltjesfeesten van 2021 onderdeel van de dienst Stadsmarketing – organiseert de Wieltjesfeesten dit jaar voor de 3de keer. En voor de 3de keer trekken ze de lijn van 3 dagen Wieltjesfeesten ook in 2023 door. Die nieuwe aanpak kende namelijk heel wat bijval én zette tal van organiserende partners in beweging. Dat resulteerde na de corona-onderbreking in 2021 én 2022 in 2 topedities van onze Wieltjesfeesten. Voor die edities kon het team Evenementen wel meer middelen inzetten: bepaalde budgetten van geannuleerde evenementen – in 2021 en 2022 was corona voor bijvoorbeeld carnaval een serieuze spelbreker – konden extra aangewend worden. Dit jaar was dit niet meer het geval. Toch slaagde ons team erin om met het klassieke budget voor 1 dag Wieltjesfeesten en enkele nieuwe samenwerkingen, ons grootste 3-daagse stadsfeest op poten te zetten.”

Hier vind je alle verkeersinformatie

Nieuw op de wieltjesfeesten 2023

Vrijdag 1 september:

Optredens op Grote Markt, Park ter Walle én Stationsstraat

Zaterdag 2 september:

  • Opnieuw braderie in de Kortrijkstraat
  • Groot kidsdorp op parking Kortrijkstraat-Donkerstraat
  • Rommelmarkt Ieperstraat tot aan kruispunt Wervikstraat
  • Veiligheidsdorp op Grote Markt (kant Groentemarkt)
  • Boekenverkoop bib in de oude Tabaksfabriek Ieperstraat
  • (Kunst)Ambachtenmarkt en Schaaktornooi in de Bruggestraat
  • Dansoptredens van eigen dansverenigingen op Grote Markt

Zondag 3 september:

  • Wieltjespetanquetornooi in Brouwerspark
  • Wieltjeskoers over nieuw parcours door centrum
  • Modeshow op Grote Markt

Programma vrijdag

Programma zaterdag

Op zaterdag 2 september brengt Jess FM van 9.00 tot 20.00 uur live verslag uit tijdens de Wieltjesfeesten in Menen.

Spring tijdens de Wieltjesfeesten gerust eens binnen in onze radiostudio gelegen in de Ieperstraat 19 in Menen.

Kaarten verkrijgbaar van De Wonderjaren Live (op zondag 15 oktober in het Park Ter Walle).

Wat er allemaal te beleven is tijdens de Wieltjesfeesten hoor je van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september tussen 12.00 en 13.00 in De Megafoon.

Te beluisteren via FM 89.9 - www.jessfm.be - DAB+.

Programma zondag

Wil je een standplaats op de Wieltjesfeesten?