Wieltjesfeesten

Affiche Wieltjesfeesten

Wieltjesfeesten 2021: 3 dagen feest!

“Het eerste weekend van september staat dit jaar volledig in het teken van de Wieltjes. Ons grootste stadsfeest start al op vrijdagnamiddag en sluiten we zondag op een sportieve manier af”, zegt schepen van Evenementen Herman Ponnet.

De Wieltjesfeesten starten dit jaar dus al op vrijdag. Met in de namiddag een kinderbal in het Brouwerspark. Leerlingen van het 1ste tot en met het 4de leerjaar kunnen er in een leuke parksetting van een discoshow genieten. Daarna stellen we het park open voor een koffienamiddag om in de avond dan een echt bal met liveoptreden van The Shagadeers en dj Dansbaar te laten doorgaan. Vóór het avondbal in het Brouwerspark zetten we onze lokale modehandelaars in de kijker tijdens een modeshow op de Grote Markt. 

Op zaterdag blijft het klassieke programma behouden. Je kan de Wieltjesfeesten dan beleven op de braderie in de centrumstraten of gaan kijken naar de optredens op de Grote Markt. Dit jaar op de affiche: de KetnetBand, Radio Topkaas, Turbo Alive Band en de Romeo’s! Er zal ook een kinderdorp zijn op de Groentemarkt, een kunstmarkt in de Bruggestraat, een boekenverkoop van de bib in de St-Franciscuskerk… Voor elk wat wils dus.

Op zondag sluiten we de Wieltjesfeesten op een sportieve manier af. Met in de voormiddag een parochianenkoers langs de Oude Leielaan. Daarnaast is er nog een petanquetornooi én een extra dolle waterzondagnamiddag op de Oude Leie langs de Sluizenkaai met kajak, sups, sup yoga, varen met DJ Joeri… Er is ook een aperoconcert van de MG Band voor wie op de Grote Markt nog van een terrasje wil genieten.

Schepen Ponnet: “Het was in deze coronatijden een grote uitdaging voor ons vernieuwd team Stadsmarketing om deze Wieltjesfeesten voor te bereiden. Toch zijn we erin geslaagd om een vernieuwde versie van onze Wieltjesfeesten over 3 dagen te organiseren. We willen ook de volgende edities op deze nieuwe formule verder bouwen.”

Coronaveilig
Het stadsbestuur wil veilige Wieltjesfeesten voor iedereen. “Daarom geldt er een algehele mondmaskerplicht op de volledige site van de Wieltjesfeesten. Dit zal ook uitvoerig geafficheerd en gecontroleerd worden. De toegang tot het openluchtbal op vrijdag 3 september is enkel op vertoon van het Covid Safe Ticket. We hopen hiervoor op eenieders medewerking”, aldus nog schepen Ponnet.

Programma:

Vrijdag 3 september 2021

Brouwerspark:
12u00-15u00: Clown Stefs Discoshow

We nodigen alle leerlingen van het 1ste tot en met het 4de leerjaar uit voor een scholenpicknick in een gezellig ingericht Brouwerspark. Na Clown Stefs Discoshow trakteren we de leerlingen op een verfrissend ijsje en een leuke attentie.

16u00-18u30: Willy & Walters wondere wereld orkest
Heerlijk samenzijn met koffie, een stuk Meense taart en muzikale begeleiding van Willy & Walters wondere wereld orkest. Op inschrijving (via Allegro en toerisme)

21u00-00u00: openluchtbal met optreden van The Shagadeers en DJ Dansbaar
Eerste editie van het openluchtbal in een feeëriek Brouwerspark met live optreden van The Shagadeers. Hun Crazy Dancers nodigen iedereen uit op de dansvloer om mee te swingen op diverse hits. Toegang op vertoon van Covid Safe Ticket!
The Shagadeers eren met eigen songs, classic rock-'n-roll hits en verrassende rockabilly B-kantjes helden als Bill Haley, Buddy Holly, Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins, Chuck Berry, Johnny Burnette, Glen Glenn, Vince Taylor, Eddie Cochran, JD McPherson ...

Samen goed voor meer dan duizend optredens in binnen- en buitenland kreeg deze band in 2017 zijn definitieve vorm. In een 2 uur durende playlist brouwen ze eigen swing en steekt deze band de rock 'n roll classics in een shiny blue suede petticoat... Een mix van eigen nummers, golden oldies, vergeten rockabillyparels en zelfs enkele belpopklassiekers...
Of je nu wil swingen, boppen, strollen of twisten... The Shagadeers will shake your hips!

Grote Markt:
19u-21u: Modeshow

i.s.m. volgende lokale handelaars: Lady Samy, My Secrets, Marie-Theme, Fieso Fashion, Barbarella, Schoenen Hostens, Line en Willy, Lederwaren Eeckhout, Bisous, Serrus, Boetiek Ann en Bilitis

Deze modeshow is volledig gratis zowel voor de deelnemende handelszaken als voor het publiek.

Sint- Franciscuskerk:
14u-19u: Boekenverkoop bibliotheek Menen

Zaterdag 4 september 2021 - Traditie op zaterdag

Programmatie Centrumstraten:
Braderie en Beleving

Vanaf 10u kan je terecht op de braderie in de centrumstraten voor Wieltjeskoopjes bij de lokale handelaars. Dorst of honger? Onze horeca uitbaters staan klaar met gezellige uitgebreide terrassen of neem een snelle hap aan één van de foodtrucks (Lauws Potje) of ga eens langs bij de aanwezige verenigingen.
De braderie vrolijken we op met (muzikale) animatie.

Sint-Franciscuskerk: Boekenverkoop van de Bibliotheek (9u-18u)

Bruggestraat (Esplanadestraat/Donkerstraat tot Parkstraat): Kunstmarkt 10u-17u
Tijdens de Wieltjesfeesten wordt de Bruggestraat omgevormd tot 'Kunststraat'.

Meer dan 60 kunstenaars van verscheidene disciplines - schilders, keramisten, glaskunstenaars, fotografen, grafisch kunstenaars... zijn aan het werk en geven je met de glimlach uitleg over hun passie. Een mooie gelegenheid om het lang begeerde unieke kunstwerk in huis te halen.

Groentemarkt: Kidsdorp

 • 10u-18u: Circus De Sven – tijdens het meespeeltheater ‘De Werf’ bouwen de kinderen mee aan hun eigen speeltuin
 • 10u-17u: Barre BMX – Flatland showcase
 • Kip van Troje: Cirkids

Als circusfiguren kleuren wij de straten. Speelse acrobatieën, stuntelige touwnummers, een beertje van een slangenvrouw, clowneske gevallen...
Wij brengen het allemaal. Wij maken van iedereen een circusartiest!

Programma podium Grote Markt:
9u-11u: Jess Fm

11u: Aanstelling Miss Sympathie Stad Menen 2021: Jenny Gonce

12u-15u: Jess FM

16u-17u: De KetnetBand
Zin in een Ketnetfeestje? Dat kan! Want De KetnetBand reist heel het jaar door het land rond om overal een onvergetelijke, swingende en knettergekke show te brengen.

18u-20u: Radio Topkaas Full act
Radio Topkaas is een impro - radioconcept. Vanuit een kleine caravan komt een live - radio met wacko DJ’s interactieve ambiance brengen. De interacties met het publiek en de foute muziek op het juiste moment zorgen voor hilariteit en verrassingen. We zouden nog wat meer info kunnen geven, maar we gaan nu liever een Orval gaan drinken in café 't Gemeentehuis.

21u-22u15: Turbo Alive Band
De Turbo Aliveband is een tributeband die een passend eerbetoon brengt aan de in 2000 overleden Kortrijkse Volkszanger Ivan Carlier aka Johny Turbo.

Live is de Turbo Alive Band een ware sensatie: een strakke ritmesectie en een vlammende blazerssectie. Verwacht een mix van minder bekend werk van Johny met klassiekers als daar zijn "Vis in de Leie", "Margrietje", ...

23u-00u15: De Romeo’s LIVE
De Romeo's is een Vlaamse muziekgroep, bestaande uit Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi. De groep brengt een Nederlandstalige mix van eigen nummers, covers en hit-medleys.

Al meer dan 15 jaar 100% feestgarantie!

00u30-02u00: Radio Topkaas DJ-set

Zondag 5 september 2021

Op zondag sluiten we de Wieltjesfeesten voor het eerst met een sportieve noot af. “Elk traditioneel stads- of dorpsfeest heeft een wielerwedstrijd op het programma staan. Wij gaan daarom tijdens onze ‘Wieltjesfeesten een parochianenkoers organiseren. Dat is een wedstrijd enkel voor inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem. Nog op zondag is er een petanquetoernooi én een aperoconcert voor wie op de Grote Markt van een terrasje wil genieten”, zegt schepen Ponnet.

1ste Wieltjeskoers
i.s.m. KWSC Menen en lokale koersliefhebbers

Parcours: Oude Leielaan, Rijselstraat, Sluizenkaai: 25 rondes van 2 km

Deelnemers: max. 50 deelnemers uit Menen, Lauwe, Rekkem

 • 9u00: Voorstelling van de deelnemers (Podium Grote Markt)
 • 9u45: Verkenningsronde
 • 10u00: Start criterium
 • 11u30: Prijsuitreiking op podium Grote Markt

Petanquetornooi
Het Wieltjespetanquetornooi zal de ganse zondag in beslag nemen en vindt plaats aan de petanquebanen ter hoogte van het Zwembad (Sluizenkaai). In totaal is er plaats voor 20 teams (doubletten). Ook hieraan kunnen enkel inwoners van de stad Menen deelnemen. Het tornooi kwam tot stand mede dankzij de lokale petanqueclubs, die mee de organisatie op zich nemen.

Dolle waterzondag
Een extra zondag dolle waterpret op de Oude Leie! 
Afspraak in de Sluizenkaai ter hoogte van het Badhuis
Reserveren via
toerisme@menen.be 

 • 11u00-17u00: Vaar mee met DJ Joeri – gratis
 • 13u00-17u00:
  • Kajak: €2/u vanaf 10 jaar of onder begeleiding van een volwassene
  • Sub: €2/u vanaf 10 jaar of onder begeleiding van een volwassene
  • Water zorb
 • 15u00 en 16u30: Sup-yoga: €8/pers (1,5u) – vanaf 12 jaar – reservatie noodzakelijk

Aperoconcert:
11u30 tot 14u00 The MG Brothers – Podium Grote Markt

Maak kans op de enige echte Meense bierpot 2021! 
In de etalages van handelaars in Menen, Lauwe en Rekkem zullen foto’s van Wieltjesprinsessen en Stadsambassadrices tentoongesteld worden.
Link de juiste naam van de Prinses/Stadsambassadrice aan de juiste handelszaak en maak kans op één van de vele mooie prijzen waaronder de echte Meense bierpot 2021.


De zoektocht loopt van 3 september 2021 tot en met 3 oktober 2021.
Deelnameformulieren zijn beschikbaar in het stadhuis en bij de deelnemende handelaars. Ingevulde formulieren kunnen worden binnengebracht bij de dienst evenementen of bij de deelnemende handelaars.