Verkiezingen

Gemeentelijke en provinciale verkiezingen vinden plaats om de 6 jaar, parlementaire verkiezingen en Europese verkiezingen om de 5 jaar.

Men is kiesgerechtigd aan de leeftijd van 18 jaar.

Alle info over de gemeenteraadsverkiezingen 2018

Info over lokale verkiezingen

Hoe dien ik een kandidatenlijst in? Hoe geef ik een volmacht en kan dat als ik in het buitenland ben? Waar kan ik mijn verkiezingsaffiches aanbrengen? Welke regels gelden bij de organisatie van de verkiezingen?

Info over stemrecht voor niet-Belgen

Op 14 oktober 2018 zijn er lokale en provinciale verkiezingen. De inwoners van alle Belgische gemeenten verkiezen op deze datum de leden van gemeente- en provincieraden.

Info over stemmen via volmacht

Wie op de dag van de verkiezingen - zondag 14 oktober 2018 - niet naar het stembureau kan gaan, kan een andere kiezer volmacht geven om in zijn/haar plaats te stemmen.

Info over de dienst Aangepast Vervoer

Op zondag 14 oktober 2018 trekken we terug naar de stembus. Om iedereen de kans te geven zelf te gaan stemmen, staat de dienst Aangepast Vervoer van het OCMW Menen ter beschikking van iedereen met een mobiliteitsbeperking.

Vraag en antwoord over het praktische verloop van de verkiezingen

Heeft u een vraag met betrekking tot het praktische verloop van de verkiezingen? Hier lijsten we de meest voorkomende vragen en antwoorden op.