Sportgala

Stad Menen telt jaarlijks heel wat sportieve kampioenen onder zijn inwoners en ook de Meense sportclubs leveren steeds goede prestaties af.
Om hen hiervoor in de bloemetjes te zetten huldigen we jaarlijks onze kampioenen en worden zij die een bijzondere sportprestatie neergezet hebben extra in de verf gezet, dit in samenwerking met de stedelijke Sportraad.

Gehuldigden worden samen met hun familie uitgenodigd op het Sportgala. Voor editie 2024 zal dit doorgaan op vrijdag 29 november 2024 in CC De Steiger (Waalvest Menen).

Gelieve onderstaand formulier in te vullen en te verzenden tegen uiterlijk tegen 31 oktober.

De kampioenen worden daarna persoonlijk uitgenodigd.

We willen het voor elke sporter, sportclubverantwoordelijke… makkelijker maken om zijn/haar kandidatuur in te dienen om deel te nemen aan de Meense sportprijzen die worden uitgereikt op het jaarlijks Sportgala van de stad. We stelden hiervoor ons formulier dusdanig in dat je sowieso wordt gehuldigd voor je prestatie en kan je bijkomend deze prestatie versterken door eventueel deel te nemen aan de Sportprijzen.

Kandidaten kunnen zich huldigen in 6 categorieën:

  1. Beloftevolle jongere
  2. Sportbeoefenaar of ploeg voor personen met een kwetsbaarheid
  3. Sportploeg
  4. Sportvrouw
  5. Sportman
  6. Sportverdienste (hiervoor hoef je in het laatste jaar geen kampioen geweest te zijn).

Voor categorie 1 t/m 5 geldt dat hij/zij één of meerdere uitzonderlijke prestatie(s) in vorig seizoen hebben geleverd op minimum provinciaal vlak. 
De prijs voor categorie 6 kan slechts éénmaal aan dezelfde persoon worden toegekend.

Bij iedere kandidaatstelling dient een uitgebreid en gemotiveerd overzicht bijgevoegd te worden van de prestaties van de kandidaat/kandidaten op minimum provinciaal vlak tijdens het vorige sportjaar of voor Sportverdienste gedurende de hele sportloopbaan zowel actief als vrijwilliger/bestuurder.

Inschrijvingsformulier

Reglement sportprijzen