Werken

De Pelikaan werken

Op weekdagen tussen 8:45 uur en 16:00 uur organiseren wij een gevarieerde dagondersteuning voor volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

De vaste stek of uitvalsbasis hiervoor ligt in de Anneessensstraat 27 te Menen. Je kan gebruik maken van ons eigen georganiseerde vervoer indien je niet zelf tot hier kan komen. Je kan ook met de fiets of te voet komen en/of gebruik maken van het openbaar vervoer.

Kan je zelf niet instaan voor het vervoer van en naar De Pelikaan? Voor meer info: check onze rubriek vervoer.

https://www.menen.be/zorg-menen/thuiszorgdiensten/dienst-aangepast-vervoer

Je kan als klant één tot vijf dagen ondersteuning krijgen. Het is ook mogelijk om halve dagen bij ons door te brengen.

Werken in onze dagondersteuning is een breed begrip. We bieden heel wat verschillende activiteiten aan en dit op verschillende locaties. Zo is de tuin van De Pelikaan omgebouwd tot een mini-zorgboerderij. Behalve een kleine moestuin zijn er ook heel wat dieren die verzorgd moeten worden: konijn, eenden, kippen, cavia’s, geiten en onze huispoes. Geen nood! Naast het verzorgen krijg je ook voldoende tijd om de dieren te aaien, knuffelen, kammen,…

We stellen samen met jou een boeiend programma-op-maat op waarbij we luisteren naar jouw vragen, jouw interesses, jouw mogelijkheden, jouw voorkeuren,… Met werken bedoelen we creatief, gedreven en gewillig een activiteit op maat uitvoeren. Niet enkel het resultaat staat centraal maar ook het proces! We stappen hierbij af van een prestatiegerichte omgeving en concentreren ons o.a. op inzet, beleving, plezier in het werken, verantwoordelijkheid, groeikansen, succeservaringen,….

We investeren ook in inclusieve en externe initiatieven. Samen met een begeleider voer je op locatie enkele werkopdrachten uit, dit op jouw eigen tempo. Zo helpen we bijvoorbeeld op regelmatige basis mee in een tuincentrum en een boerderij. Op die manier wordt er verbinding gemaakt met lokale handelaars uit onze stad, worden allerhande sociale vaardigheden getriggerd en wordt jouw netwerk verbreed.

In ons voedingsatelier en in onze keuken bereid je samen met ons heel wat lekkere producten zoals verse soep voor tijdens de ochtendpauze, desserts voor tijdens de verjaardagsfeestjes, af en toe iets lekkers voor tijdens de koffiepauze, confituren, bokkenpootjes, mellowcakes, vlierbloesemsiroop, truffels, granola,…

Wekelijks staat er netbal en tafeltennis op het programma. Daarnaast kun je ook genieten van ons aanbod aan multisport waar je kan proeven van verschillende sporten op jouw niveau en tempo. We beschikken ook over een eigen fietsenpark met o.a. een go-cart, rolstoelfiets, tandem en driewielers maar ook een eigen petanqueveld waar we naast petanquen ook kunnen kubben of boccia spelen.