Dienst aangepast vervoer

U wil graag op bezoek gaan naar een familielid, kennis of vriend. U wil activiteiten bijwonen. Niemand heeft tijd om u ergens heen te  brengen. Bovendien is het haast onmogelijk om uit uw rolstoel te komen of het in en uit stappen uit een gewone personenwagen of een voertuig van het openbaar vervoer ligt moeilijk.  

Waarheen?

Zowel binnen als buiten Menen. De Dienst aangepast vervoer van het IVA Zorg Menen beschikt over enkele liftbussen. Dit zijn ruime wagens die speciaal zijn uitgerust om de rolstoelgebruikers met het grootste comfort te vervoeren.
Voor langere trajecten werken wij soms met openbare vervoerdiensten of andere diensten voor aangepast vervoer.

Wanneer?

Vervoer mogelijk op alle weekdagen, zaterdag, zon- en feestdagen (van 7u tot 22u). Voor de vlotte planning adviseren wij om minimaal 5 werkdagen op voorhand(tijdens de kantooruren) vervoer aan te vragen.

Voorwaarden

De dienst aangepast vervoer richt zich tot personen die door een beperkte mobiliteit geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en/of niet beschikken over een eigen aangepaste wagen. Zowel personen die in een instelling verblijven als mensen die nog thuis wonen kunnen op onze dienst beroep doen.

Voor personen die wel nog in en uit een gewone personenwagen kunnen werken wij samen met vzw Teledienst, Stationsstraat 88, 8930 Menen,

Kosten

Het tarief is afhankelijk volgens het aantal km en de zorgbehoevendheid met een minimum van € 3,25 per rit.