Wonen en leven in ons huis

Ons zorgaanbod

In onze huizen proberen we jouw levensritme, wensen en gewoonten maximaal te respecteren. Slaap je graag uit: geen probleem. Eet je liever op je kamer: geen probleem. Liever een picon in de bar dan een spelletjesnamiddag? Je zegt het maar…

Jouw algemeen welbevinden staat voor ons centraal. Doorheen de hele dag zorgt een team van verpleeg- en zorgkundigen ervoor dat je geholpen wordt wanneer dat nodig is.

Naast een goede lichamelijke verzorging vinden wij het creëren van een échte warme omgeving, waar je je prima voelt, minstens even belangrijk. Een team van ergotherapeuten en woonleefbegeleiders staat klaar voor hulp bij allerlei activiteiten van het dagelijkse leven. Gezellig samenzijn, kleine of grote uitstappen, aangepaste begeleiding bij maaltijden, relaxatiebaden, … Lukt al dat actief zijn wat minder, dan zorgen we dat het zitten, liggen en verplaatsen zo aangenaam en comfortabel mogelijk kan gebeuren. We gaan steeds samen op zoek naar wat voor jou het meest geschikt is.

Op voorschrift van je huisarts, die je vrij kan kiezen, kunnen de kinesisten een oefenprogramma opmaken voor het behouden of herwinnen van jouw zelfredzaamheid en onafhankelijkheid. Bij de ergotherapeuten kan je altijd terecht voor al jouw vragen over loophulpmiddelen of rolstoelen. Deze hulpmiddelen worden doorgaans door het ziekenfonds of de verstrekker gratis afgeleverd mits het voorleggen van een doktersvoorschrift.

Wat valt er te beleven?

Een team van woonleefbegeleiders staat klaar om van jouw verblijf bij ons een echte BE-LEEF-TIJD te maken.

Gedurende de dag organiseren we diverse activiteiten op maat waarbij rekening gehouden wordt met jouw vroegere interesses en hobby’s. Hou je van muziek of kaarten? Is een spelnamiddag meer jouw ding? Of toch liever gewoon een drankje in de bar? Het kan allemaal.

We maken het niet alleen gezellig binnen… we trekken er ook graag op uit! Op zonnige dagen gaan we vaak wandelen en nu en dan organiseren we ook een daguitstap.

Ons aanbod is steeds vrijblijvend: je sluit aan bij wat jij leuk vindt. Heb je zelf nog een voorstel, laat het ons weten!

Voor de meeste bewoners geldt echter niks zo leuk als bezoek! Wij hanteren geen strikte bezoekuren. Je bent volledig vrij om bezoek te ontvangen op jouw kamer wanneer jij dat wil! 's Nachts sluiten we wel de voordeur voor ieders veiligheid. Staat je bezoek voor een gesloten deur, dan hoeven ze enkel aan te bellen.

Voor meer info, contacteer ons: