Boodschappendienst

Boodschappen doen is niet voor iedereen een evidente zaak.
Via de boodschappendienst willen wij elke gebruiker de kans geven om het zelf doen van boodschappen mogelijk te maken. Wij zetten hiervoor een liftbus in zodat u, zelfs indien u in de onmogelijkheid verkeert om in en uit een gewone personenwagen te stappen, toch kan vervoerd worden voor het doen van boodschappen. Tijdens het doen van de boodschappen wordt er ook persoonlijke begeleiding voorzien.

Indien u wel nog in en uit een gewone personenwagen kan, kan u beroep doen op vzw Teledienst, Stationsstraat 88, 8930 Menen, 056/51 28 88.

Daarnaast kunnen wij u ook brengen en begeleiden naar/in de bibliotheek. De mogelijkheid bestaat ook dat wij leesboeken aan huis leveren vanuit de bibliotheek.

Voorwaarden
Voor wie?

De boodschappendienst richt zich tot psychisch en/of fysisch zorgbehoevende gebruikers die nood hebben aan aangepast vervoer en persoonlijke begeleiding om zo zelf boodschappen te kunnen doen.    

Wanneer?

Elke donderdag tussen 10u en 15u30. De aanvraag moet gebeuren ten laatste de dinsdagavond om 16u voor de donderdag van diezelfde week.

Waarheen?

De boodschappendienst beperkt zich tot alle winkels van Groot–Menen met inbegrip van de site in Moeskroen waar de Lidl, Aldi en Colruyt zich bevinden. Deze laatste site is weliswaar specifiek bedoeld voor de bewoners die aan de rand van Rekkem wonen waarvoor de winkels in Moeskroen dichter liggen.    

Kosten

Het huidig tarief bedraagt € 0,65 per kilometer met een minimum van € 3,25 voor het afgelegde traject van de door u aangevraagde boodschappen.