Boodschappendienst

Boodschappen doen is niet voor iedereen een evidente zaak. Via de boodschappendienst willen wij jou de kans geven om zelf boodschappen te doen of wij doen het voor jou! 

Mogelijkheden:

  1. Op donderdagnamiddag kan je met begeleiding van een vrijwilliger boodschappen doen en wij zetten hiervoor een liftbus in. 
  2. Indien je zelf geen boodschappen meer kan doen, dan neem je best contact op met het onthaal van de thuiszorgdiensten tijdens de kantooruren. Een vrijwilliger of medewerker kan boodschappen doen voor jou. 
  3. Daarnaast kunnen wij jou ook brengen en begeleiden naar de bibliotheek. De mogelijkheid bestaat ook dat wij leesboeken aan huis leveren vanuit de bibliotheek. 
Voorwaarden

Voor wie?

De boodschappendienst richt zich tot psychisch en/of fysisch zorgbehoevende gebruikers die nood hebben aan aangepast vervoer en/of persoonlijke begeleiding om zelf boodschappen te kunnen doen. 

Wanneer?

  • voor boodschappen met begeleiding: elke donderdag tussen 13:00 en 15:30 uur. 
  • voor boodschappen zonder begeleiding: afhankelijk van de beschikbaarheid van onze vrijwilligers of medewerkers. 

Waarheen?

De boodschappendienst beperkt zich tot alle winkels van Groot–Menen met inbegrip van de site in Moeskroen waar de Lidl, Aldi en Colruyt zich bevinden. Deze laatste site is weliswaar specifiek bedoeld voor de bewoners die aan de rand van Rekkem wonen waarvoor de winkels in Moeskroen dichter liggen. We vragen aan de gebruikers om hun boodschappen (indien mogelijk) te bundelen in één winkel. 

Betaling van de boodschappen

Voor boodschappen met begeleiding: de gebruiker betaalt zelf aan de kassa. Voor boodschappen zonder begeleiding: de vrijwilliger of de medewerker betaalt met de bankkaart van de boodschappendienst. Er wordt een maandelijkse factuur opgemaakt.

Kosten
  • Het huidig tarief bedraagt 0,70 euro per kilometer met een minimum van 3,50 euro voor het afgelegde traject van de door jou aangevraagde boodschappen. 
  • Voor de boodschappen uitgevoerd door een professionele medewerker: 20 euro per uur vanaf de start van zijn opdracht. 

Betaling van de boodschappen 

  • voor boodschappen met begeleiding: de gebruiker betaalt zelf aan de kassa.  

  • voor boodschappen zonder begeleiding: de vrijwilliger of de medewerker betaalt met de bankkaart van de boodschappendienst. Er wordt een maandelijkse factuur opgemaakt.