Leiespots

De Leiestreek is een dynamische regio die heel wat creatieve ondernemers inspireert.Sinds 2020 doet Toerisme Leiestreek ieder jaar een oproep naar ondernemers om zich kandidaat te stellen als creatieve hotspot. Een hoofdzakelijk externe jury selecteerde nu de 101 niet te missen adressen van 2023. Zij mogen zichzelf nu officieel ‘Leiespot’ noemen. Het zijn stuk voor stuk plekken met een uniek concept en eigenzinnige accenten.

Er zit veel variatie tussen de 101 Leiespots: denk aan een kleurrijk keramiekatelier met shop, een volks café met excentrieke klassiekers op de menukaart, een duurzame geschenkwinkel, een pop-up in een oude bus, een exclusieve tentoonstelling in een kerk, een knalroze ijssalon, en veel meer.

Een overzicht vind je hier

Onze stad Menen telt voor de komende twee jaar vijf Leiespots:

Sacrees soeurs

Sacrées Soeurs (Menen)

Hang je jas weg, schuif je voeten onder tafel en adem diep uit... Bij Sacrées Soeurs valt alle stress van je af. Het perfecte decor voor een ontspannende lunch met vrienden of voor een zondagse brunch. ’s Namiddags pakken zussen Louise en Heleen uit met huisgemaakt gebak. En op vrijdag- en zaterdagavond verandert hun zaak in een romantisch dinerrestaurant.

Kortrijkstraat 136, Menen, www.sacreessoeurs.be

De Bosbus

Zomerbar De Bosbus (Lauwe)

 

Ga je deze zomer te voet of met de fiets op verkenning in het Preshoekbos? Dan is de kans groot dat je op de gezelligste bushalte van Lauwe botst! Midden in het bos staat de knalgele Bosbus geparkeerd. Die pikt je elke vrijdag, zaterdag en zondag op voor een ontspannende namiddag op het grote terras, waar je bij een hapje en drankje met je medepassagiers kletst.

Aalbeeksesteenweg 60, Lauwe, Facebook: De Bosbus

Me and mommy

Me & Mommy (Lauwe)

Me & Mommy laat je smullen en shoppen in stijl. Van kleurrijke drankjes en buitengewone koffies tot versierde milkshakes en lekkernijen waarvan je je ogen en lippen niet kan afhouden. Modeliefhebbers worden extra verwend met de fleurige kledingstukken voor dames en kinderen. Eén keer per maand schuif je er ook aan voor een culinair diner. Of volg eens een van de leuke workshops!

Lauweplaats 6, Lauwe, www.meandmommy.be

Café De Living

Café De Living (Lauwe)

In dit unieke huiskamercafé stap je binnen in een notariswoning uit 1898. Getuigen daarvan: het oorspronkelijke interieur, een smeedijzeren art-decoveranda en enkele fresco’s. Je ontmoet je vrienden en familie voor een zalig ontbijt, een zondagse brunch of om samen van de zuiderse (veggie-)gerechtjes te smullen. De kinderen? Die leven zich uit in de parktuin met modderparcours en blotevoetenpad. Of vertrek hier op een mooie wandeling in het naburige Preshoekbos.

Vrijheidsboomplaats 5, Lauwe, www.cafe-deliving.be

 

Alpero

Al’pero (Menen/Wevelgem)

Langs een idyllische wegel tussen Wevelgem en Menen bespeur je twee lieve gezichten: die van de alpaca’s Lowie en Zelie. Ze vergezellen je tijdens je picknick of aperitief. Die zet baasje Hanne voor je klaar in de weide-koelkast. Middenin het groen smul je van belegde pistolets en groenten uit de eigen tuin. Zalige quality time met vrienden of familie… en met de alpaca’s natuurlijk! 

Groenestraat 167, Wevelgem/Menen, www.alpero.be