Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Menen is via het openbaar vervoer vlot bereikbaar. Er zijn verschillende busverbindingen met Belgische steden en gemeenten, waaronder Kortrijk, Komen, Moeskroen en Roeselare, geëxploiteerd door De Lijn en TEC. De Franse vervoermaatschappij Transpole verzorgt de busverbinding met Frankrijk. Stad Menen heeft een NMBS-station. Er zijn IC-verbindingen met Kortrijk/Brussel en Ieper/Poperinge.

Met de wagen

De nabijheid van de autosnelwegen E17 (A14) Antwerpen-Gent-Kortrijk en Parijs-Rijsel, maar ook de E403 Doornik-Brugge en de A19 Kortrijk-Ieper zorgen voor een goede ontsluiting met de eigen wagen. In Menen zelf werd een parkeerroute uitgetekend opdat het zoeken naar een parkeerplaats zo vlot mogelijk kan verlopen.

Deelfietsen

Op verschillende plaatsen in onze stad vind je de oranje deelfietsen van Donkey Republic. Via een applicatie op je smartphone, kan je 24/24 en 7/7 een fiets in de stad huren. Snel, makkelijk en vooral heel leuk om op deze manier onze stad te ontdekken!

Meer info vind je hier.

WAGEN PARKEREN

Als je met de wagen komt, heb je veel mogelijkheden om je wagen te parkeren in Menen. Het parkeerplan van Menen vind je hieronder.

Voor meer info kan je bij Streeteo terecht.