Assistentiewoningen ‘Moderato’

Moderato is met zijn 26 flats, waarvan 3 met 2 slaapkamers, gelegen in de Volkslaan 304 te Menen, in de onmiddellijke nabijheid van het lokaal dienstencentrum Allegro en het woonzorgcentrum Andante en op wandelafstand van een bushalte en het Serge Bertenpark. 

Het gebouw, dat rolstoelvriendelijk is en voorzien van een lift, beschikt over een gemeenschappelijk wassalon en een berging voor fietsen met de nodige voorzieningen voor het parkeren en opladen van elektrische rolstoelen. Zin in een babbel met medebewoners of waarom niet: een verjaardagsfeestje met familie en vrienden? Maak hiervoor gerust gebruik van onze ontmoetingsruimte en zithoek. Tal van activiteiten kunnen hier georganiseerd worden. 

Ook aan de bewoners met een wagen is gedacht. Je kan een parkeerplaats aanvragen die dan voor jou voorbehouden wordt. 

In de energiezuinige assistentiewoning vind je alle modern comfort zodat je er aangenaam maar vooral ook veilig kan wonen. De ruime living biedt heel veel natuurlijk licht door de grote schuiframen. In de halfopen keuken, uitgerust met een kookplaat met ingebouwde beveiliging, een dampkap, koelkast en diepvries ga je met plezier aan de slag! Er is ook ruimte voor het installeren van een eigen vaatwasmachine, indien gewenst. Maar je kan voor een warme maaltijd ook altijd terecht in het woonzorgcentrum Andante op dezelfde site. Zowel in de aanpalende berging als in de badkamer vind je de voorzieningen voor het eventueel plaatsen van een eigen wasmachine en droogkast. De elektrische rolluiken in de living en de slaapkamer zijn moeiteloos te bedienen en de airco in de slaapkamer zorgt zelfs tijdens de warme zomerdagen voor een goede nachtrust.  Of geniet nog even op het balkon (met kleine buitenberging) dat zowel vanuit de living als vanuit de slaapkamer bereikbaar is. In de aangepaste badkamer met antislipvloer, instapdouche met douchezitje, lavabo, toilet met handgrepen en noodknop is de veiligheid maximum gegarandeerd.  

Hulp nodig? Via het noodoproepsysteem kan je 24 u op 24 en 7 dagen op 7 een beroep doen op ons gekwalificeerd personeel vanuit het nabijgelegen woonzorgcentrum Andante. 

Een uitzonderlijke troef is de regelmatige aanwezigheid van een woonassistent in het aangrenzende lokaal dienstencentrum ‘Allegro’ die jou kan begeleiden in het maken van de juiste keuzes qua zorg en dienstverlening. Het dienstencentrum zelf biedt tevens een grote waaier aan activiteiten en dienstverlening zoals infomomenten, culturele uitstappen, cursussen, mogelijkheid tot deelname aan het feestmenu… maar ook voor het verkrijgen van een maaltijd aan huis of een vraag in verband met de boodschappendienst kan het dienstencentrum je bijstaan. In het aanpalende woonzorgcentrum Andante kun je dan weer terecht voor een middagmaal of een kapbeurt in ons eigen kapsalon.

Voor meer info, contacteer ons: