Groepsbezoeken dagarrangementen

Klik hier voor het elektronisch reserveringsformulier van de dagarrangementen.

Klik hier voor de folder 

Oorlog, romantiek, design

Deze dagtrip vol afwisseling neemt je mee doorheen de jongste 100 jaar. Van het uitbreken van de "Groote Oorlog" in 1914, de gouden jaren '50 en '60 tot de jaren 2000.

Typisch Menen

Je maakt kennis met de stad in al haar facetten. De Barakken, de vestingen, het jukeboxmuseum, het stadhuis. De zichtbare troeven van onze stad! Je kan Menen ook proeven, "ne goen" en een stukje wieltjestaart verwijzen naar de rijke brouwersgeschiedenis van de stad en naar onze naambekendheid als "taartenbakkers" in het verleden.

Klavertje drie in de Leiestreek

Een unieke dagtrip doorheen drie gemeenten in het zuiden van de West-Vlaamse Leiestreek. In het programma maak je kennis met de geschiedenis der tabaksnijverheid te Wervik, kun je een boeiende vestingwandeling te Menen of een bustocht ‘aan en over de Schreve’ maken en breng je een bezoek aan de basiliek van Dadizele.

Menen, Wervik, een grensgeval

Een aangename combinatie van wandelen, varen, cultuur beleven aan de Belgisch-Franse grens. Een historische stadswandeling (met aandacht voor de grensarbeid en smokkelverhalen), een ontspannende boottocht tussen Menen en Wervik en een bezoek aan het Tabaksmuseum te Wervik staan op het programma. Er zijn 3 variaties voor dit arrangement.

Genieten in de Leiestreek

Je start in Wevelgem en bezoekt er het Provinciedomein Bergelen. Tijdens de wandeling wijst een natuurgids op verrassende landschapselementen, (water)vogels, begroeiing, … Er is een vleermuizenkelder aanwezig. ’s Namiddags vertrek je naar Menen alwaar je de keuze hebt tussen een bezoek aan stadsmuseum ’t Schippershof of een bezoek aan Chocolaterie Guy te Lauwe. Na afloop krijg je een zakje “karakken” mee naar huis.