Sporten voor mensen met een beperking

De Gewestelijke SportWerking ( = een samenwerking tussen de sportdiensten van Menen, Wervik, Wevelgem, Ledegem en Lendelede) organiseert ieder jaar enkele sportactiviteiten voor personen met een beperking.

  • G-tafeltennistornooi voor mensen met een mentale beperking.
    Dit gaat door op zaterdagnamiddag 31 maart 2018 in de sporthal van Gullegem. Er is een tafeltennisinitiatie voorzien voor personen die nog nooit tafeltennis speelden. Zo kunnen deze ook eens proeven van de tafeltennissport. Florian Vanacker is het boegbeeld van deze sport in West-Vlaanderen. Hij is reeds jaren lid van tafeltennisclub TTC Jong Gullegem en behaalde op de Paralympics van Rio in 2016 “goud” in het enkelspel. In 2017 behaalde hij brons op het EK in klasse 11 na verlies van de halve finales.
  • Op zaterdagnamiddag 2 juni 2018 gaat het sportfeest door in de sporthal “De pionier” in Wervik. Iedereen met een beperking kan deelnemen aan tal van sportactiviteiten. Via een doorschuifsysteem kan men kennis maken van gekende en mindergekende sporten en dit onder deskundige begeleiding. Meer info volgt
  • Op zaterdag 9 juni 2018 gaat het Snowtuben door voor personen met een beperking. Jong en oud kunnen op een speciale band naar beneden glijden op de piste van Ice-Mountain te Komen. Plezier verzekerd. Meer info volgt

Naast dit aanbod kunnen personen met een beperking terecht bij volgende clubs

G-tafeltennis-
tornooi

Op zaterdag 31 maart 2018 organiseert Recreas ism TTC Gullegem en de “Gewestelijke Sportwerking” een recreatief tafeltennistornooi voor personen met een mentale beperking. Alle deelnemers worden ingedeeld in groepjes op basis van hun niveau. Iedereen speelt dus wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders.

Sluizenkaai 77 / 02
8930
Menen
056 529 490
Nu gesloten
Alles weergeven