Varen

De groepsboottochten zijn sinds jaar en dag een vaste waarde in Menen. Zie www.mimino.be. Daarnaast vinden er zomerse boottochten in samenwerking met Toerisme Leiestreek plaats. Kijk hiervoor op de website van Toerisme Leiestreek (klik hier). Een boottocht naar Wervik wordt als een aparte dagtrip voor groepen aangeboden.

ZELF VAREN

Een boottocht met een elektrische vintagesloep is een ideaal én origineel uitje met het gezin, familie of vrienden. Ook de kinderen zullen met volle teugen genieten. De sloep heeft een capaciteit van 6 personen en een stuurman. Om de sloep te besturen moet je geen vaarbewijs hebben. Misschien krijg je na deze ervaring de smaak te pakken en wordt ‘zelf varen’ op de Leie plots iets meer voor de hand liggend. Bovendien is dit elektrisch sloepvaren niet alleen aangenaam (geen geluid) als vrijetijdservaring. Het is ook dubbel milieuvriendelijk: er komen geen uitlaatgassen vrij én er is geen lawaai voor de (water)dieren. Lees meer

Het is ook mogelijk om met je eigen boot naar Menen te komen. Voor de individuele pleziervaart kan je bij de internationale plezierhaven Menen-Halluin (FR) – “Capitainerie Eric Tabarly” terecht. Contactpersoon: havenmeester, 0033 689 996 601.