Urban Spring Run / Gebouwenloop

25 maart 2023

Op zaterdag 25 maart, de eerste zaterdag van de lente, start om 15:00 de tweede gebouwenloop in Menen. Na de Urban Flower Run vorig jaar, plannen we dit jaar onze Urban Spring (lente) Run een maandje vroeger. De loop leidt de deelnemers door openbare gebouwen, bezienswaardigheden én alle secundaire scholen. Het parcours van om en bij de 5km, met start en aankomst op de Grote Markt, fleuren de deelnemende gebouwen op met verrassende animatie.

Deelnemen kan via online inschrijving (zie formulier onder) en kost 5 euro. In de deelnameprijs zit het unieke wedstrijd-T-shirt dat lopers de dag zelf aan de start op de Grote Markt zullen krijgen en moeten aantrekken. Er is plaats voor 1.000 deelnemers: inschrijven kan enkel vooraf via onderstaand digitaal formulier. Elke deelnemer draagt de enige echte wedstrijd T-shirt, die de dag zelf aan de startzone wordt bezorgd én in de deelnameprijs zit begrepen.

De Urban Spring Run is een organisatie van de stad Menen i.s.m. de vele partners (gebouwen) en sponsor Decospan.


Praktische info voor deelnemers

De start vindt plaats op de Grote Markt (voorkant) om 15:00. Ook de aankomst na een verrassende gebouwenloop van 5 km is daar voorzien.

Je bent vanaf 13:30 welkom aan het stadhuis (Grote Markt 1, Menen) om jouw wedstrijd-T-shirt op te halen. Deze is verplicht aan te trekken tijdens de gebouwenloop. Kom zeker op tijd om wachtrijen te vermijden. Er is ook een vestiaire voorzien.

Goed om weten: het parcours is aangeduid met blauwe pijlen (op de grond en in de gebouwen). Op oversteekplaatsen op de openbare weg staan seingevers paraat om eenieders veiligheid te verzekeren. Dit loopevent is een recreatief gebeuren. Neem geen onnodige risico’s langs het traject of passages door 1 van de 17 gebouwen: hou het vooral veilig voor jezelf en de andere lopers.

Kom te voet of met de fiets naar ons sportevent. Er is een fietsenstalling tussen het stadhuis en het postgebouw. Toch met de wagen? Er is gratis parking in de Oude Leielaan, de Waalvest (grotendeels gratis) en op parking naast de Sint-Franciscuskerk (Ieperstraat).

 

Nog niet ingeschreven?

Geen paniek: inschrijven voor de Urban Spring Run kan helaas niet meer vooraf online, maar wel nog de dag zelf, zaterdag 25 maart, ter hoogte van het stadhuis en dat tot 14:00 (enkel cash betalen mogelijk bij daginschrijving).

Familie, vrienden en andere late beslissers zijn dus nog steeds welkom. Men zegge het voort!

De eerste gebouwenloop Urban Flower Run van vorig jaar herbeleven? Bekijk het filmpje hieronder!

Meer info