Zomerpakketten voor klanten van sociale kruidenier Toemaatje

Gepubliceerd op Dinsdag 20 juli 2021

“Het Toemaatje is een initiatief van het Sociaal Huis van de Stad Menen. Het is een sociale kruidenier waar de mensen zelf kiezen welke producten ze meenemen. Dit zijn zowel food- als non-foodproducten. Ze betalen hiervoor 2 euro en krijgen ook maandelijks 2 restafvalzakken en 1 PMD-zak mee”, zegt schepen van Sociale Zaken Angelique Declercq.

Onze ‘winkel’ is gelegen in de Wervikstraat 198 in Menen en elke donderdag open van 9:00 tot 11:00 en van 14:30 tot 17:00. Het Toemaatje beschikt ook over een pamperbank en een uitgebreide hygiënehoek. Of iemand een beroep kan doen op het Toemaatje, wordt bepaald door een financieel onderzoek (door maatschappelijk werkers van het Sociaal Huis).

Schepen Declercq: “Het Toemaatje is gesloten van 22 juli tot en met 5 augustus. Net voor deze jaarlijkse sluiting krijgen de klanten een extra pakket mee. Dit pakket bevat zomerse producten, die normaal niet in het basispakket van het Toemaatje te vinden zijn. Een aangenaam extraatje dus. De zomerpakketten werden samengesteld door de arbeidszorgmedewerkers van Veerkracht 4 en bekostigd met extra Covid-subsidies die het Sociaal Huis specifiek voor voedselsteun ontving.”

Toemaatje