Word jij sneeuwbuddy?

Gepubliceerd op Donderdag 31 oktober 2019

Na de sneeuwval van begin dit jaar hebben de stadsdiensten de aanpak van de winterprik, de strooiroutes, de ontvangen opmerkingen van inwoners… grondig geëvalueerd. Waar het kan, wordt in functie van een volgende winterprik bijgestuurd.

Daarbij ook het werven van sneeuwbuddies. Een sneeuwbuddy is iemand die zich engageert om in zijn wijk of (doodlopende) straat - zones die in eerste instantie niet in de strooiroutes voorkomen - in te staan voor strooizoutverdeling. De stad Menen stalt bij de sneeuwbuddy een voorraad strooizout, die door inwoners van de nabije omgeving kan gebruikt worden voor voetpaden en/of rijweg (geen privédomein). Interesse om sneeuwbuddy te worden?

Contacteer onze dienst Grondgebiedszaken op 056 529 400 of grondgebiedszaken@menen.be.

Vergeet ook de Sneeuwtelefoon niet

Bij sneeuwval ben je verantwoordelijk voor het vrijmaken van het voetpad voor jouw woning. Ben je 65-plus of jonger dan 65 jaar maar niet meer in staat om dat zelf te doen? Bel naar onze Sneeuwtelefoon 056 527 262 en een sneeuwruimer komt zo snel mogelijk langs. Dat kan tijdens de weekdagen tussen 9:00-12:00 en 13:30-16:30. Het sneeuwruimen kost 9 euro per halfuur en 3 euro voor de verplaatsing. Je kan eventueel ook een beroep doen op een sneeuwbuddy in je buurt.