Woonmarkt Menen

29/04

Op zaterdag 29 april organiseren 9 eerstejaarsstudenten uit VIVES Kortrijk, samen met de dienst Huisvesting van de Stad Menen, van 9:00 tot 14:00 een Woonmarkt in het Stadhuis. We polsen bij hen even naar het hoe en waarom van dit evenement.

Wie zijn jullie?

Wij zijn 9 studenten uit de hogeschool Vives in Kortrijk, waar we de richting Sociaal Werk volgen. Tijdens de lessen van het vak Sociale Vaardigheden krijgen wij de kans om een Woonmarkt te organiseren.

Wat mogen de bezoekers verwachten van een woonmarkt?

Tijdens de woonmarkt stellen een 15-tal organisaties, die werken rond het thema wonen, zichzelf voor aan de hand van verschillende standen. Bezoekers kunnen met al hun vragen over wonen (premies, (ver)bouwen, nieuwe verkavelingen, serviceflats…) bij hen terecht.

Welke soort organisaties staan er dan precies op de woonmarkt?

We hebben een groot en divers aanbod aan soorten organisaties, gaande van sociale huisvestingsmaatschappijen, Eandis, de dienst Huisvesting en de dienst Veiligheid en Samenleven van de stad Menen, Blijf Actief Wonen vzw tot het OCMW (dat op Ouderenzorg zal focussen).

Welk doelpubliek hebben jullie voor ogen?

We mikken eigenlijk op alle inwoners van groot-Menen, zowel jonge gezinnen, (ver)huurders als 65-plussers. Kinderen zijn zeker ook van harte welkom, voor hen is er animatie binnen het thema wonen voorzien. Een lekker hapje en drankje maken het helemaal compleet. We zullen iedereen met open armen ontvangen!

Concreet: waar en wanneer gaat jullie evenement door?

Onze Woonmarkt vindt plaats in de inkomhal van het Stadhuis van Menen op zaterdag 29 april van 9:00 tot 14:00.

De organiserende studenten zijn (zie foto v.l.n.r.): Ilke Thirry, Laura Vanbesien, Noa Doize, Timothy Lasat, Chloë Matton, Liesbeth de Ruddere, Eva Caron, Agnella Vanbelle en Fien Gilles (niet op de foto).

Grote Markt 1
8930
Menen
056 529 366
Nu gesloten
08:30 - 12:00
Alles weergeven
Aangemaakt op: 05/04/2017