Wereldraad zoekt sprekers

Gepubliceerd op donderdag 17 juni 2021

David Van Reybrouck wordt de eerste gastspreker van de Wereldraad. Zijn boek Congo: een geschiedenis is overladen met lof en prijzen. Meneer Van Reybrouck is ook opiniemaker en een graag geziene gast in televisiestudio’s in België, Nederland en Frankrijk. De Wereldraad is dan ook trots een avond met David Van Reybrouck te mogen aankondigen op maandag 15 november 2021 in cc De Steiger. Meer info volgt in september.

Maar de Wereldraad wil nog andere momenten organiseren. Wie de andere gastsprekers worden, is een vraag die we nu aan alle Menenaars voorleggen. Ken jij iemand die je graag op een bepaalde plek over een mondiaal thema aan het woord zou horen? Laat het ons weten. 

De spreker mag geen actieve politicus zijn en hij/zij moet het verbindende discours van de Wereldraad belichamen. Verder kan alles. Van een internationaal gerenommeerde professor tot je buurman en/of –vrouw. De locatie voor het evenement hoeft zeker niet de grootste zaal van Menen te zijn. Het kan ook je woonkamer, je tuin of je keuken zijn… De Wereldraad wil bijdragen tot de stedelijke dynamiek en wil investeren in zulke grote of kleine evenementen. 

Beantwoord de vragen op https://samen.menen.be/nl-BE/ tot 15 september 2021. Een jury zal alle inzendingen gepast bespreken en contact opnemen voor het verder verloop.