Werelddag van verzet tegen extreme armoede

Gepubliceerd op woensdag 23 september 2020
17 oktober 2020

Een koor dat zingt tegen extreme armoede, een warme kom soep, een Theatervoorstelling over kansarmoede en over hoop: Menen maakt zich op voor de Werelddag van Verzet tegen extreme Armoede op 17 oktober.

Eén op de acht mensen met een laag inkomen stelt gezondheidszorg uit door financiële drempels. Een aantal organisaties uit Menen slaan de handen in elkaar om armoede onder de aandacht te brengen met een theatervoorstelling en een koor dat zingt tegen armoede. Op 17 oktober presenteert IN KO’OR 2 verzetsliederen en andere liederen, is er de theatervoorstelling ‘Mia Kermis’ … en eten we samen soep met brood.

19u KOORPROJECT in KO’OR

IN KO’OR zingt 2 verzetsliederen waarvoor Tine Moniek de tekst schreef en andere liederen onder begeleiding van Jacques Lecluyze (muziekgroep Allegretto LDC Allegro), Emilie Pierre en Jana Pieters (Academie voor Beeld, Muziek en Woord Menen). Muziekgroep Allegretto zorgt voor de muzikale begeleiding.

17u30/20u30 Theatervoorstelling

Vlakbij het vroegere huis van Stefanie Claes is een vondelingenschuif, een plek die haar mateloos fascineert. Het beeld van een pasgeboren kind zonder aantoonbare wortels is het begin van een voor Stefanie belangrijk verhaal. 

Mia Kermis is een ode aan alle vondelingen die ooit hebben geleefd en aan de verbeelding en de nieuwsgierigheid naar onze oorsprong. Stefanie Claes creëert in Mia Kermis een unieke beeldende taal zonder woorden waarmee ze het verhaal vertelt van een kind dat op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen (op)groeien. Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling voor volwassenen waarbij kinderen vanaf 10 jaar welkom zijn.

Eten Soep met brood

Iedereen welkom - toegang gratis
Waar:
Sint-Franciscuskerk, Ieperstraat 30 - 8930 Menen

Reserveringsmogelijkheden
De inschrijvingen zijn beperkt omwille van de maatregelen ter bestrijding van COVID – 19.
1. In ko’or (19u) + soep met brood
2. Theater Mia Kermis (17u30) + In ko’or (19u) + soep met brood
3. In ko’or (19u) + soep met brood + theater Mia Kermis (20u30)
Reserveren verplicht
Reserveren
bij Anne-Mie De Bosscher, lokaal dienstencentrum Allegro,
Volkslaan 302 in Menen, T056 52 72 80 of ldc.allegro@menen.be.

Werelddag tegen extreme armoede