Werelddag van verzet tegen Armoede

17/10

Het leven zit vol uitdagingen. Voor mensen in armoede nog net iets meer: 1 op 8 mensen met een laag inkomen stelt gezondheidszorg uit door financiële drempels. Als je dagelijks vecht tegen moeilijkheden op vlak van financiën, huisvesting, gezondheid, werk … klinkt ‘goed in je vel’ wel heel veraf. En net dat gevoel is nodig om vol te houden.

De noodzakelijke blijvende aandacht voor mensen in armoede kent een jaarlijks hoogtepunt op 17 oktober, wanneer in steden en gemeenten overal ter wereld het verzet tegen armoede in de verf wordt gezet. Met de Werelddag van verzet tegen Armoede op 17 oktober staat de impact op het leven van mensen in armoede centraal.

Ook in Menen staat van alles te gebeuren n.a.v. de Werelddag van verzet tegen Armoede, waar een breed partnerschap zich engageert om gezamenlijk actie te ondernemen.

Mensen die zelf aan den lijve ondervinden wat het betekent om in armoede te leven, delen hun ervaringen met de buurt, de stad, de samenleving... via poëzie en zeefdrukkunst. Op die manier krijgen mensen een stem, komt de kracht van mensen naar boven en wordt het delen van eigen ervaringen met de samenleving een zeer krachtig maatschappelijk signaal.

Woensdag 17 oktober

Over impact van Armoede op Mens én Samenleving!

Op 17 oktober dagen we op allerlei manieren de inwoners van Menen uit om - al is het maar heel even - stil te staan bij armoede, en welke enorme impact dit heeft op mens én samenleving.

De ganse actie resulteert in een gemeenschappelijk toonmoment op woensdagavond 17 oktober 2018 vanaf 19:00 bij DE FIGURANTEN in het Poortershuis (Wervikstraat 209 - Menen). Iedereen is welkom! Toegang is gratis

Een ijzersterk partnerschap tegen Armoede

Volgende partners slaan de handen in elkaar: Welzijnsschakels Grenslicht, OCMW Menen, Stad Menen, OCMW LDC Allegro - OCMW Menen, CAW ZW-Vlaanderen, Bibliotheek Menen, De Figuranten, CC De Steiger, Avondwerking ‘t Kot, Psychiatrisch Centrum Menen, Academie Beeld, Muziek en Woord Stad Menen, Kind en Preventie - Inloopteam Het Hoekhuis, Vormingplus MZW…

Ook de scholen van het lager en secundair onderwijs, en vele andere geïnteresseerden worden uitgenodigd om mee deze actie te ondersteunen.

Info:
Facebook

Aangemaakt op: 10/10/2018